Hoe Goldband het gat in de markt vond: drie redenen waarom uitverkochte Lotto Arena’s maar het begin zijn

“In Vlaanderen maakt niemand dat soort hippe Nederlandstalige popmuziek: tegelijk kwalitatief en ongegêneerd sfeervol, met invloeden uit rock én dance. Vooral de humor speelt Goldband maximaal uit en die maakt het verschil”, zegt muziekexpert Sam Jaspers, die de popmuziek in ons land volgt en jarenlang de Ultratop samenstelde.

“Bazart heeft ook meezingers en een breed publiek waarvoor ze live veel sfeer brengen, maar hun muziek en imago zijn serieuzer. Regi scoort met zijn Nederlandstalige dance bij een groot publiek, maar klinkt heel anders. Nederland heeft daar een andere traditie in, met bvb. Opposites of De Jeugd van Tegenwoordig, al combineren zij hun popnummers vooral met hiphop.”

“Zeker “Noodgeval” is catchy, dansbaar, grappig en makkelijk meezingbaar. Bijna alle Goldbandnummers zijn tot nu sterk, omdat ze populaire elementen uit de jaren 80 en 90 slim hergebruiken. Het is niet verrassend dat veel mensen dit leuk vinden: het klinkt ook gewoon goed”, zegt muziekexpert Sam Jaspers. 

“Tegenover hun vlotte muziek staat een stoer imago, dat niet helemaal onbesproken is. Begin dit jaar was er een relletje rond zanger Milo, die tijdens een show op het podium coke had gesnoven. Iets waarvoor hij zich achteraf verontschuldigde. “Hun albumverkoop en streams piekten nog extra na dat relletje. Mensen liggen niet wakker van dat soort incidenten. Ik zie dus zeker niet direct sleet op hun populariteit”, aldus Jaspers.

Persartikelen