Deze popgroep uit Rome was al een paar jaar bezig toen hij in 2014 doorbrak. Met de naam (“de journalisten”) wilde het trio aangeven dat ze nummers willen schrijven, dicht bij het dagelijkse leven op de manier zoals journalisten objectief rapporteren. Naar eigen zeggen werden ze het meest beïnvloed door Antonello Venditti, Lucio Dalla, Vasco Rossi en Luca Carboni.  Vooral sinds ‘Riccione’, hun gigantische zomerhit in 2017, over herinneringen aan een zorgeloze zomer in de badplaats vlakbij Rimini, regen ze de hits aan elkaar en werden ze de populairste popgroep van Italië. 

Leadzanger en filosoof Tommaso Paradiso besliste, na onenigheid met de groep, eind 2019 de band te verlaten. Rond de groep werd het sindsdien stil, maar Tommaso bouwde inmiddels een mooie solocarrière uit, al zijn zijn nummers een beetje rustiger, minder popgericht dan vroeger.


Andere toppers van Thegiornalisti en Tommaso Paradiso:

Questa nostra stupida canzone d’amore (2018) (superhit over een man die in de knoop ligt met zijn gevoelens en zwaktes)

Felicità puttana (2018) (superhit, met actrice Matilda De Angelis in de clip)

Maradona y Pelé (2019) (superhit, met actrice Benedetta Porcaroli in de clip)

Non avere paura (2019) (eerste solosingle en superhit van Tommaso Paradiso. Heel bijzondere videoclip waarbij een jong koppel op een feest terechtkomt, waar naast de zanger ook een hele reeks Italiaanse artiesten aanwezig is, zoals Fiorello, Elisa, Francesca Michielin, Fiorella Mannoia en Jovanotti.)

La stagione del cancro e del leone (2021) (zomers nummer over vakantie, zon en zee, maar uitgebracht in de winter om ons weer te doen verlangen naar de relaxte zomertijd. Het was de voorloper van het album ‘Space cowboy’, dat hij op 4/3/2022 uitbracht. Die datum koos hij speciaal als eerbetoon aan Lucio Dalla en zijn klassieker ‘4/3/1943’.)

Piove in discoteca (2022) (met deze single kondigde hij zijn zomertournee van 2022 aan. Het nummer vertelt over twee geliefden die uitkijken naar de aankomende zomer, samen op een eiland in de zon aan de Golf van Napels.)


Extra clips:Blijf op de hoogte en krijg een mailtje bij een nieuwe post