Riccardo Fogli – Storie di tutti i giorni (1982)

Riccardo Fogli - Storie di tutti i giorni

https://www.youtube.com/watch?v=3GooYnEXWPk

De in 1947 in Pisa geboren zanger begon in de jaren ’60 aanvankelijk bij een paar groepjes tot hij in 1966 aan boord werd gehaald door de aan de rand van de doorbraak staande groep Pooh. De groep werd de volgende decennia de populairste groep van Italië. Na tal van hits verliet Riccardo, ook op aanraden van Patty Pravo met wie hij op dat moment een stormachtige buitenechtelijke relatie had, in 1973 de groep om een solocarrière te beginnen. Die kwam echter pas in 1976 los met de top 5-hit ‘Mondo’. Daarna volgden andere grote hits zoals ‘Che ne sai’ en vooral ‘Malinconia’, waarmee hij in 1981 Festivalbar won. 

Het was de perfecte opstap naar zijn tweede deelname aan San Remo in 1982, acht jaar na zijn eerste, mislukte poging. ‘Storie di tutti i giorni’ won het festival en werd in Italië een dikke nummer 1-hit. Ook in Duitsland haalde het nummer de top 30, net als de top 10 in Zwitserland. Bij ons werd het als ‘Dromen zijn bedrog’ voor Marco Borsato in 1994 één van de grootste Nederlandstalige hits aller tijden.

In 1983 mocht hij met ‘Per Lucia’ naar het Eurovisiesongfestival, waar hij elfde werd. Vooral in de jaren ’80 en ’90 bleef hij nog geregeld deelnemen aan San Remo, maar werden de hits kleiner. In 2015 sloot hij zich na 42 jaar weer aan bij Pooh voor een grote jubileumtournee, waarna hij in 2018 nog eens deelnam aan San Remo, in duet met zijn Pooh-kompaan Roby Facchinetti. 


Extra clips: