Pierdavide Carone groeide op in Palagianello, nabij Tarente. In zijn tienerjaren speelde en zong hij in twee rockbands en net als o.a. Annalisa werd ook hij bekend via ‘Amici di Maria De Filippi’. Hij werd daar derde in 2009, waarna zijn platencarrière van start ging. Tijdens de show hield hij een dagboek bij dat daarna werd uitgegeven in boekvorm. Hij schreef meteen ‘Per tutte le volte’ voor zijn collega Valerio Scanu, die er in 2010 San Remo mee won, terwijl Pierdavide op dat moment pas 22 was.

Kort daarna bracht hij zijn eigen eerste single, ‘Di notte’, uit, die net als het aansluitende album de eerste plaats haalde in Italië. Vervolgens leverde hij voor ‘Amici’ ‘Ti vorrei’ af, als themanummer van de tv-show. Ook zijn volgende twee albums deden het goed en in 2012 werd hij vijfde op San Remo. Daarna werd het wat stiller rond hem, al schreef hij nog nummers voor Valerio Scanu en scoorde hij samen met de groep Dear Jack een hitje met ‘Caramelle’. In 2022 bracht hij, precies tien jaar na de dood van Lucio Dalla, ook zijn versie van de hit ‘Piazza grande’ uit als eerbetoon.

…hij schreef meteen ‘Per tutte le volte’ voor zijn collega Valerio Scanu, die er in 2010 San Remo mee won…


Andere toppers van Pierdavide Carone:

Mi piaci… ma non troppo (2010) (Tweede single uit zijn debuutplaat ‘Una canzone pop’, die hij net als zijn andere hits zelf schreef.)

La prima volta (2010) (lead-single uit zijn tweede album ‘Distrattamente’)

Nani (2012) (Met dit nummer trok hij naar San Remo. Lucio Dalla begeleidde hem er als dirigent. Het was zijn laatste tv-optreden, want twaalf dagen later overleed Dalla aan een hartaanval. ‘Nani’ was de eerste single uit ‘Nani e altro racconti…’. Het album werd geproducet door Dalla en ‘Nani’ was het enige nummer waaraan hij ook meeschreef. De rest van de plaat nam Pierdavide volledig op zich.)


Extra clips: