1BEACH HOUSEHoliday house
2JESSIE WAREFreak me now
3LABRINTH FEAT. ZENDAYAThe feels
4THE NATIONAL FEAT. TAYLOR SWIFTThe alcott
5DIGITALISMChicagostrasse
6STEPHEN SANCHEZOnly girl
7FOLAMOUR FEAT. AMADOU & MARIAMVoyage
8MICKAEL KARKOUSSEHello
9THUNDERCAT FEAT. TAME IMPALANo more lies
10FRANCIS CABRELOn arrive demain
11ANIKA AUWEILERIch will mit dir tanzen, baby (version 2023)
12GRIAN CHATTENThe score
13KÄÄRIJÄCha cha cha
14LOVETEMPOThe sun (Yuksek remix)
15R+ & AMELIA FOXLet’s really have some fun
16RASMUS WALTERBraender op
17REILEYBreaking my heart
18TEXASAfter all
19BARCELLATon étoile
20BEACH FOSSILSRun to the moon
21BLAS CANTO & CARMEN DELEONLas cosas claras
22DEUSFaux bamboo
23EMMAMezzo mondo
24FREYA RIDINGSI feel love
25NINA PASTORIBon dia
26VICTOR LEKSELLFånga mig när jag faller
27CHROMEO FEAT. LA ROUXReplacements
28GIANMARIA & FRANCESCA MICHIELINDisco dance
29KERSTIN LJUNGSTRÖMIngenting har gjort så ont
30DES ROCSNever ending moment
31DIDIRRIYou know what’s good for you
32FOUR TETThree drums
33FRIDA GOLDLovesongs
34JESS GLYNNESilly me
35LEO GASSMANNVolo rovescio
36LO STATO SOCIALE FEAT. MOBRICIPer farti ridere di me
37M. WARDSupernatural thig
38PALACEHow far we’ve come
39PJ HARVEYA child’s question, August
40LEIVA & CONOCIENDO RUSIAJaula de oro
41MIGUELGive it to me
42NIALL HORANMeltdown
43SONNY FODERA, PAUL WOOLFORD & ELLA HENDERSONLike I used to

In 2022 verscheen ‘One twice melody’, het met maar liefst achttien tracks gevulde achtste album van Beach House. Blijkbaar had het Amerikaanse duo nog nummers op overschot, die niet echt op de plaat pasten. Daarom brachten ze nu ter gelegenheid van Record Store Day een EP met vijf van die nummers uit. Single ‘Holiday house’ is echter helemaal in hun dromerige, elektronische stijl, waar ik al jaren van hou. Met ‘Myth’, ‘Space song’, ‘PPP’, ‘Once twice melody’, ‘New romance’ en ‘Hurts to love’ scoorden ze zo bij mij al zes top 10-nummers en de kans is aanzienlijk dat het ook met deze nieuwe worp dezelfde richting uitgaat.

Jessie Ware, zowat de coolste popprinses van de voorbije jaren, is op zoek naar een tiende top 10-hit. Het begon in 2012 met de topper ‘Wildest moments’ en daarna volgden tal van gesofisticeerde popnummers, zoals vorig jaar nog ‘Free yourself’, waarmee ze bij mij ook voor het eerst de hoogste stek bereikte. De laatste jaren is Jessie veel meer de pop- en dance-richting ingeslagen en ze blijft echt heel knappe nummers afleveren. Het worden hier helaas geen grote hits meer, maar het is toch indrukwekkend hoe ze verdergaat. Jonger dan Kylie & co en een beetje in lijn met wat Sophie Ellis-Bextor vroeger deed, doet ze ook denken aan de vroegere Róisin Murphy en de huidige Alison Goldfrapp. Het lijkt haar vooral allemaal heel makkelijk af te gaan. Ook ‘Freak me now’ uit haar net verschenen album ‘That! Feels good!’ luistert en danst weer heel lekker weg.

Na haar album in 2013 zette Zendaya haar muziekcarrière op een laag pitje. Ze deed echter wel wat zijsprongetjes, vooral ook samen met Labrinth, die de muziek voor haar successerie ‘Euphoria’ maakte. Nu nam ze een duet met hem op als opener van zijn nieuwe album. Het werd een sterke romantische ballade over hoe angstaanjagend en euforisch het voelt om verliefd te worden.

Uit de nieuwe plaat van The National werd een mooi duet met Taylor Swift getrokken en daarnaast zijn er ook fijne releases van Digitalism, Steven Sanchez, Francis Cabrel, Thundercat feat. Tame Impala en Folamour feat. Amadou & Mariam. Uit eigen land is er een nieuwe dEUS en vooral een sterke instrumentale single van Mickael Karkousse van Goose.