1RÖYKSOPP FEAT. ASTRID SLet’s get it right (Innellea remix)
2OLIVER HELDENS FEAT. KYLIE MINOGUE10 out of 10
3DIGITALISMHaus it going
4YUKSEK & VOYOU FEAT. PAULAHypra-sensorial
5FANGORIA & PAULINA RUBIOMi decisión
6HÅKAN HELLSTRÖMDu
7TORI AMOSTequila (Paul Woolford remix)
8CHICANE FEAT. PAUL AIDENNevertheless
9JONAS BROTHERSWaffle house
10POPAIo lei e tu
11ADELE CASTILLONRêve
12CORNELIA JAKOBSBloody mind
13PLEASEIt’s only a band
14FRANCESCO GABBANIL’abitudine
15GAZ COOMBESTurn the car around
16DENTEDiscoteca solitudine
17AUSTIN MILLZ & ESTELLEFreeway
18FLORIOUS & JOE GODDARDDo it all again
19JENIFER & M. POKORAje te donne
20PAOLA TURCIFiore di ghiaccio
21ALESSO & TY DOLLA $IGNCaught a body
22MÅNS ZELMERLÖW & THE AGREEMENTAndatag
23MATRODA FEAT. DINO DZSaturday love
24MONTMARTREL’amour (love is what we need)
25REBECCA & FIONA x LILI & SUSIEOh mama
26SBTRKT FEAT. TORO Y MOIDays go by
27SHIP WRECK & DISCO LIESMisbehave
28SILBERMONDLieber lauf ich davon
29THE PAPER KITESTill the flame turns blue
30UNDERWORLDAnd the colour red
31ALBERT HAMMOND JR. FEAT. GOLDLINK100-99
32FAMILJENVägrar gå hem
33JOHN NEWMANHold on to my love
34KAYTRAMINE FEAT. PHARRELL WILLIAMS4EVA
35OVERMONOGood lies
36BONNIE X CLYDENeed somebody (Icarus remix)
37DRAKESearch & rescue
38GJON’S TEARSDisco
39JAMIE JONES FEAT. CHANNEL TRESGot time for me

Het Noorse duo Röyksopp, ‘stuifzwam’, is al een tijdje serieus op dreef. Aan het begin van de eeuw doken ze op met zeer hippe tracks als ‘Eple, ‘Poor Leno’, ‘Remind me’ en ‘What else is there’. Al een paar jaar zijn ze bezig aan een remonte en, hoewel ze hier tegenwoordig weinig aandacht krijgen, scoorden ze bij mij grote hits als ‘Never ever’ en ‘I had this thing’ en vooral vorig jaar de ene topper na de andere met ‘Impossible’, ‘Speed king’, ‘Me&Youphoria’, ‘Feel it’ en onlangs nog ‘Stay awhile’. Voor de vocals doen ze vaak een beroep op hun landgenote Susanne Sundfør, maar ze maakten ook sterke tracks met Goldfrapp, Jamie McDermott en Lykki Li. Voor ‘Let’s get it right’ konden ze rekenen op de Noorse popzangeres Astrid S. Het nummer verscheen vorige zomer al als single, maar de nieuwe remix van Innellea uit München tilt het nummer naar een hoger niveau. En zo zijn de Noren voor mij weer klaar voor een volgende hit.

De Rotterdamse deejay Oliver Heldens werkte al met heel wat (minder bekende) artiesten samen en maakte puike remixes voor Jamiroquai, Justin Timberlake en Katy Perry, maar hij zag net een droom in vervulling gaan, nu hij Kylie Minogue kon strikken voor zijn nieuwe single ’10 out of 10’. De catchy dansknaller klinkt heel aanstekelijk en radiovriendelijk en past ook perfect in het oeuvre van de Australische superster.

In 2006 brak het Hamburgse electroduo Digitalism door met hippe tracks als ‘Pogo’,  ‘Zdarlight’, ‘Idealistic’ en het bijhorende album ‘Idealism’. De jaren nadien bleven ze goed bezig, maar kregen ze steeds minder aandacht. Gelukkig gaan ze gestaag verder en leverden ze deze week na o.a. ‘Utopia’, ‘Glow’ en ‘Hottest record in the world’ weer een fijn nummer af met ‘Haus it going’, de leadsingle van de eind van de maand te verschijnen EP ‘Back to Haus’.  

Het is een topweek voor dansreleases, want ook de vierde nieuwe single past in het rijtje. Eind mei verschijnt het vijfde album van de Franse deejay Yuksek en als opvolger van het opzwepende ‘Santas almas benditas’ koos hij voor een mix van dance, pop en batucada, waarvoor hij samenwerkte met de Frans-Braziliaanse Páula en de Franse Voyou. Die laatste stond bovenaan zijn lijstje omdat hij Voyou als de beste Franse songschrijver beschouwt, zowel wat zijn teksten, melodieën als zijn specifieke leefwereld betreft.

We vullen verder aan met een opmerkelijk duet tussen de diva’s Paulina Rubio en Alaska (met haar groep Fangoria), Håkan Hellström, Jonas Brothers en Tori Amos, die 27 jaar na de Armand Van Helden remix van ‘Professional widow’, nog eens uitpakt met een remix, deze keer van Paul Woolford. Er waren voor mij helaas geen noemenswaardige lokale releases deze week.https://www.youtube.com/watch?v=IS-2ZPDFDH4