1THE CHEMICAL BROTHERSNo reason
2TEMPLESAfterlife
3ALISON GOLDFRAPPSo hard so hot
4CALIJe suis à toi
5KRAAK & SMAAK FEAT. ROMANTHONYLet’s go back (Joe Goddard remix)
6NOTHING BUT THIEVESWelcome to the DCC
7CHRISTOPHE MAE & AMADOU & MARIAML’amour
8FEISTBorrow trouble
9JOHANNES OERDINGDer Sonne hinterher
10LANA DEL REYThe grants
11ALUNA & TSHAKilling me
12JULIEN GRANELFeel good
13PAM RISOURIEYou are the sound
14SNAKEHIPS FEAT. TKAY MAIDZAShow me the money
15UNKNOWN MORTAL ORCHESTRAMeshuggah
16CLAPTONEEuphoria
17DAÐI FREYRThank you
18HAEVNTrade it for the night
19HIPPIE HOURRAHPinceau au tombeau
20HOT SINCE 82 FEAT. ED GRAVESSinnerman
21REGARD & ELLA HENDERSONNo sleep
22TIM BENDZKOApril
23DRASTTutta la vita
24GUILLAUME LEGLISEA la lueur de l’eau
25JOAQUIN SABINAContra todo pronóstico
26KAMALWhite wine
27POL 3.14 & FUNAMBULISTACon los zapatos llenos de barro
28PROSPAOne of a kind
29TENSNAKE & PANAMASunshine
30ULTRA QKlepto
31ALICE ET MOICa me va
32AUGUSTINEMary Cookins
33EVERYTHING BUT THE GIRLRun a red light
34FRED AGAIN.., SKRILLEX & FOUR TETBaby again..
35GRANT KNOCHEIntrusive thoughts
36GUSGUSInto the strange
37MOLNDet bästa vi har
38OLIVIA LOBATOJulia
39SAKIS ROUVASEla kai tha deis
40SAM FELDT & JONAS BLUE FEAT. ENDLESS SUMMER & VIOLET DAYSCrying on the dancefloor
41SILVIA PEREZ CRUZLa flor
42TAYLOR SWIFTAll of the girls you loved before
43THE LEMON TWIGSIn my head
44TINARIWENTenere den
45UNDER ABOVEGive it to you
46DAN CROLLTalk to you
47FAR FROM SAINTSTake it through the night
48NEGRAMARO & ELISA & JOVANOTTIDiamanti

In 1995 verscheen het eerste album van The Chemical Brothers en hoewel ik zeker niet al hun nummers even sterk vind, hebben ze toch heel geregeld knallers afgeleverd. ‘Life is sweet’, ‘Setting sun’, ‘Let forever be’, ‘Het boy, hey girl’, ‘Star guitar’, ‘The golden path’, ‘Galvanize’ en ‘Go’ haalden allemaal mijn top 10. Twee jaar geleden bracht het duo uit Manchester twee nummers uit en nu is er eindelijk een opvolger waarmee ze ook een nieuw album aankondigen. Ze speelden ‘No reason’ al een tijdje live en ze namen de song op in de Abbey Road Studios. Ik vind het alleszins heel aanstekelijk, dansbaar, toegankelijk en tegelijk ook erg herkenbaar.

Temples loste deze week een derde single uit het album ‘Exotica’, dat op 14 april uitkomt. Het is de derde sterke single op rij en hopelijk krijgen ze eindelijk eens wat meer aandacht hier, want ik vind dat er weinig bands in de buurt komen van hun melodieuze, typisch Britse poprocksongs. Bandlid Thomas Walmsley zei het volgende over ‘Afterlife’: “Toen we aan de tracklist van het album bezig waren, stelden we ons een straalvliegtuig of ruimteschip voor, dat op een eiland landde, en vervolgens ook een trip door deze ingebeelde plek. Op de tweede helft van de plaat gaan we stilaan de schemering in en ‘Afterlife’ is duidelijk een van de avondtracks.”

Het elektronische popduo Goldfrapp is al bezig sinds het begin van de eeuw en leverde veel fijne nummers af, vaak ook in sterke remixes zoals ‘A&E (Maps remix)’, ‘Rocket’ en ‘Train (Ewan Pearson remix)’. Alison Goldfrapp werkte de laatste tijd al samen met Claptone, Paul Woolford en niet te vergeten met Röyksopp op het schitterende ‘Impossible’ en in april pakt ze uit met haar eerste soloalbum ‘The love invasion’. Nu is er ook een eerste echte solosingle ‘So hard so hot’, een sterke track, waarmee ze vooral iets erg clubby wilde maken, maar met een luchtig refrein en een gevoel van euforie. Naar eigen zeggen werd ze muzikaal gevormd door house en disco en wil ze zich vooral van die kant tonen op haar album. Ik kijk er alleszins naar uit.

Ik noteer ook nog knappe singles van Cali, een Joe Goddard remix van Kraak & Smaak, een verrassende Nothing But Thieves, Feist, Johannes Oerding, Lana Del Rey en Christophe Maé, die op zijn nieuwe album een samenwerking met o.a. Amadou & Mariam aangaat. Helaas voor de tweede week op rij niks lokaal…