1DIODATOCosi speciale
2JUANESGris
3JULIETTE ARMANETQu’importe
4DMA’SSomething we are overcoming
5SIMPLY REDBetter with you
6ARLO PARKSImpurities
7FISHBACHDémodé (Zimmer remix)
8FONTAINES D.C.‘Cello song
9SVEAHey far
10CUB SPORTSongs about it
11ALBIN DE LA SIMONEAvenir
12DIDIRRIBegin again
13ELIZA ROSEBetter love
14GUS DAPPERTONHorizons
15KATIE MELUAQuiet moves
16KING PRINCESSThe bend
17LA CASA AZULPrometo no olvidar
186LACKSince I have a lover
19COELYLove high
20FRANCESCA MICHIELINquello che ancora non c’è
21MARC SEGUIAAAAAA
22MILKY CHANCELiving in a haze
23SYNNE VOMVH
24BEN FOLDSWinslow Gardens
25BOB MOSESBack to you (Amtrac remix)
26BRIGITTE LAVERNELo siento
27DIRK.I can’t sleep
28FRED AGAIN.. & THE STREETS & DERMOT KENNEDYMike (desert island duvet)
29FREYA RIDINGSWeekends
30FRIDA GOLD FEAT. AFRA RUBINOAlle Frauen in mir sind müde
31MAËLLEFlash
32MIA NICOLAI & DION COOPERBurning daylight
33OLIVER TREE & DAVID GUETTAHere we go again
34SONNY FODERA & LEWIS THOMPSON FEAT. MORGANShadow
35TIM BENDZKOZu viel
36TSAR BMoonman
37ACRAZETake me away
38BIRDYRaincatchers
39BUURMANKop of munt
40HOT CHIP X BRIAN ENO X GODDESSLine in the sand
41LUCA HÄNNITrompete
42MYRA GRANBERGPsykopat
43PALACEAll we’ve ever wanted
44R+ & AMELIA FOXIs it enough

Eind maart pakt Diodato uit met een nieuw album, de opvolger van het (in Italië) platina ‘Che vita meravigliosa’. In 2020 was hij een van de gedoodverfde favorieten om met San Remo-winnaar ‘Fai rumore’ ook het Eurovisiesongfestival in Rotterdam te gaan winnen. Door covid pakte het anders uit. Hij mocht in 2022 in Turijn zijn Italiaanse nummer 1 als intermezzo brengen, een heel memorabele passage, waarna het nummer alsnog internationaal het meest gedownloade nummer tijdens de eurovisieweek werd, voor de nieuwe liedjes van alle landen die langs de halve finales moesten passeren. Het nieuwe ‘Cosi speciale’ is een melodieuze, romantische, door piano gedragen en krachtig gezongen ballad, waarin hij weemoedig terugblikt op zeer bijzondere momenten. Het nummer leek wel voor San Remo bedoeld, maar er werd niet bevestigd of hij een van de vele dit jaar niet voor de festivalselectie weerhouden bekende artiesten was.

Na 22 jaar huwelijk en met drie tieners in huis had Juanes het erg lastig tijdens de Covidperiode. Hij zag zijn huwelijk bijna op de klippen lopen, maar het koppel slaagde er toch in de brokken te lijmen. De populaire Colombiaan maakte er het melancholische en introspectieve nummer ‘Gris’ over, dat hij zelf meteen ook als een van zijn beste nummers ooit beschouwt.

De uit Lille afkomstige Juliette Armanet bracht nog een fijne single uit haar succesvolle tweede album ‘Brûler le feu’ uit, waarbij ze niet voor het eerst ingetogen begint, om er vervolgens een heuse discostamper van te maken. In ‘Qu’importe’, maakt ze zich de bedenking hoe het zou voelen als haar huidige relatie zou eindigen: “Qu’importe si tout, entre nous s’entame / Qu’importe si tout, entre nous s’enflamme / Qu’importe si tout, nous met à genoux / Moi, je n’oublierai jamais.”

DMA’s uit Sydney brengt al een paar jaar de ene leuke Britpop-single na de andere uit. Met ‘Something we are overcoming’ gaan de Australiërs echter voor het eerst helemaal richting pop, zelfs dance. Het klinkt niet slecht, maar het is een vreemde keuze en ik ben nog niet helemaal overtuigd.

Sinds debuut ‘Picture book’ heeft Simply Red enorm veel hits gescoord, al zijn ze de laatste jaren wel steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Ik had vroeger een beetje een haat-liefdeverhouding met de groep van Mick Hucknall. Ik was er niet altijd wild van, maar de periode van het album ‘Stars’ in 1991/1992 vond ik wel heel goed. ‘For your babies’, ‘Your mirror’ en het titelnummer blijven echte klassiekers voor mij. Nu zijn ze terug met ‘Better with you’ en het blijkt helemaal geen slechte single. Mick’s stem klinkt merkelijk zwaarder, maar het nummer mag er zijn. Het album, ‘Time’, dat eind mei verschijnt, zou weer een herkenbare mix van soul, funk en pop bevatten.

Er zijn ook nog degelijke singles van Arlo Parks, Fishbach, Fontaines D.C., Cub Sport en van bij ons DIRK., Buurman, Tsar B en een verrassend poppy Coely.