1ETIENNE DAHOBoyfriend
2TEMPLESCicada
3CLARA LUCIANITout le monde (sauf toi)
4ARCTIC MONKEYSHello you
5ALELA DIANEOf love
6ALISON GOLDFRAPP & PAUL WOOLFORDFever
7JOHNNY JANEMissiles
8PORTLANDGood girls
9KÖLSCH & TIM ENGELHARDTLooking glass
10SPINVISParadijs
11LUZ CASALEstaba escrito
12MELENDIGracias por venir
13DIDIRRIThe winner takes it all
14EMMA STEINBAKKENFloden
15CHRIS HOLSTENFor evig
16BEBE REXHAHeart wants what it wants
17THE TESKEY BROTHERSOceans of emotions
18BLAS CANTOA fuego
19DAVID BISBALAjedrez
20FEISTHiding out in the open
21FRANCESCA MICHIELINUn bosco
22LA ZARRAEvidemment
23OSCAR ZIAAutopilot
24PILDronning af månen
25ST GRAALVampire
26ANNA OF THE NORTHSwirl
27BEABADOOBEEGlue song
28JIMMY DIAMONDChase the moon
29OMAR APOLLO3 boys
30ROBIN SCHULZSweet goodbye
31TIM BENDZKOMagneten
32YUKNODie Sterne von unten
33ZED YUN PAVAROTTICe que la lune éclaire
34INHALERIf you’re gonna break my heart
35ISAH & MARIA MENAAlt du vil ha
36KX5 X SOFI TUKKERSacrifice
37LANA DEL REYA&W
38MATT CORBYBig smoke
39MOONEYEIn between
40PAULA MATTHEUSCuando te olvides de mi
41RHYEFearless
42SEBASTIAN YATRAUna noche sin pensar
43THE BLAZEClash
44THE BLESSED MADONNA & JAMIE PRINCIPLEWe still believe
45ALVARO DE LUNAPortarse mal
46DEUSHow to replace it
47MEROLWat doe je nou
48NIALL HORANHeaven
49THE LEMON TWIGSCorner of my eye
50THE ME IN YOUSlow me down

Bijna zes jaar na ‘Blitz’ pakt Etienne Daho deze lente uit met zijn twaalfde album: ‘Tirer la nuit sur les étoiles’. Deze week verscheen de langverwachte eerste single en het is een sterke. Het rustige, maar een beetje zwoele ‘Boyfriend’ gaat over de grens tussen liefde en vriendschap en het spel waarin de liefde vele rollen kan aannemen, van steunen en geruststellen tot prikkelen en uitdagen. “Je jouerai à tous les hommes de ta vie,” zingt hij waarin hij de rol op zich neemt van beschermengel, vriend, minnaar, schouder, drug, medicijn, hemellicht… “Je serai ton défi. Mais ni ton père, ni ton psy. Et lorsque tu dérouilles, je serai là pour calmer les embrouilles. Une solide épaule, si tu perds le contrôle.” Dat kan tellen. De inmiddels 67-jarige Franse ster ondersteunt alles ook nog eens met een broeierige clip. Kortom, Daho is al sinds mijn tienerjaren een van mijn muzikale helden en hij stelt me ook nu weer niet teleur.

In 2014 werd de Britpop-band Temples gelanceerd met het enorm sterke album ‘Sun structures’. Ook de twee daaropvolgende albums konden mij bekoren, maar bij ons bleef de grote doorbraak en steun vooralsnog uit. Op 14 april verschijnt ‘Exotica’, plaat nummer 4 en na ‘Gamma rays’ is nu ook de tweede single ‘Cicada’ weer heel sterk. Hopelijk lonkt de doorbraak richting festivalzomer alsnog voor het viertal.

De Franse queen of pop, Clara Luciani, trok deze week nog een single uit ‘Coeur’, vorig jaar met een Victoire de la Musique bekroond tot beste album van het jaar. Vorige week ging ook een documentaire over de zangeres in première op Amazon Prime, waarvoor ze een heel jaar werd gevolgd tijdens het opnameproces van ‘Coeur’ en de concerten die ze het voorbije jaar gaf.

‘Hello you’ is de nieuwe, alweer knappe single van Arctic Monkeys. Ook Alela Diane verraste deze week met ‘Of love’, naar mijn gevoel haar beste single sinds lang en verder zijn er ook interessante singles van Alison Goldfrapp & Paul Woolford, Spinvis, Kölsch, Luz Casal en Melendi. Van bij ons zijn er The Me In You en dEUS, maar vooral Portland met het frisse ‘Good girls’.