1GORILLAZ FEAT. ADELEYE OMOTAYOSilent running
2SAM SMITH FEAT. CALVIN HARRIS & JESSIE REYEZI’m not here to make friends
3DEUS1989
4LUZ CASALHola, qué tal
5JOVANOTTIRicordati di vivere (il primo battito)
6ROOSBEEFHooitijd
7STEPHEN SANCHEZEvangeline
8ARSENALHeavy heart
9BIIG PIIGIn the dark
10BOB SINCLARAdore
11CHRISTOPHE MAETrop jeune
12GOOSEGet it started
13HOT CHIPBroken (Jacques Lu Cont remix)
14MARC SEGUIPlaza en el cielo
15THE MAGICIAN & THE ASTON SHUFFLEDifferences
16BILLEN TED & PUNCTUALBlessings
17CHARLIE CUNNINGHAMBird’s eye view
18EXPRESSO TRANSATLANTICO & CONAN OSIRISBarquinha
19PATRICK WOLFEnter the day
20RHYEA quiet voice
21RITA ORAYou only love me
22ALELA DIANEWhen we believed
23BLANCOL’isola delle rose
24FELLINI FELINAll I did
25FEVER RAYKandy
26LAURA CAHEN & JULIETTE ARMANETDanse
27LO STATO SOCIALE FEAT. NASKAChe benessere!?
28MALO’ & JULIA STONELove on demand
29ROSALIALlylm
30SYMLChariot
31THE SMILEThin thing
32TOM ODELL FEAT. AURORAButterflies
33DANIEL CAESARDo you like me?
34HYPHEN HYPHENC’est la vie
35JACK GARRATTNo good without you
36LUFTHAUS (ROBBIE WILLIAMS)Unlovable
37NATION OF LANGUAGEAndrogynous
38SILBERMONDWenn’s am schönsten ist
39SIMPLE MINDSTraffic

Eind februari verschijnt ‘Cracker Island’ eindelijk, het nieuwe album van Gorillaz. Daaruit lanceerden ze deze week al een vijfde voorsmaakje en het is in navolging van de andere singles alweer een topper. Voor ‘Silent running’ doet Damon Albarn een beroep op de vocalen van Adeleye Omatayo, die deel uitmaakt van het Gorillaz-collectief en eerder ook backing vocals voor Amy Winehouse voor zijn rekening nam.

Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van Sam Smith, zeker niet van zijn ballades, maar zijn eerder dansgerichte samenwerkingen vind ik wel vaak te pruimen. Vooral ‘Latch’ met Disclosure, ‘Dancing with a stranger’ met Normani en zeker ‘Promises’ met Calvin Harris vond ik wel goed. Fijn dat Sam Smith nu bij de release van zijn vierde album terug een nummer met Calvin naar voor schuift.

Op 17 februari pakt dEUS met ‘How to replace it’ uit, het eerste volwaardige album van de band sinds ‘Following sea’ in 2012. Deze week losten ze de tweede single, ‘1989’, die wat mij betreft toch wel een beetje anders klinkt. Het doet me wat aan Hooverphonic denken, waarbij ik me heel gemakkelijk de stem van Geike Arnaert kan voorstellen. Wel een fijn nummer trouwens.

Na vijf jaar is ook het 17de album van de Madrileense Luz Casal op komst. ‘Hola, qué tal’ is een lied vol hoop en optimisme, dat ze tijdens de moeilijke coronatijd schreef. Het hele album zou naar eigen zeggen haar meest persoonlijke en autobiografische ooit zijn. Met haar warme, karakteristieke stem en sfeervolle melodieën blijft de diva een van mijn lievelingszangeressen. Nummers als ‘No me importa nada’, ‘Entre mis recuerdos’ en zeker ‘Piensa en mi’, dat haar via de Pedro Almodóvar-film ‘Tacones lejanos’ internationaal op de kaart zette, zijn niet alleen in Spanje, maar ook voor mij klassiekers van formaat.

Er zijn deze week ook nog degelijke singles van Jovanotti, Stephen Sanchez, Biig Piig, Roosbeef, Christophe Maé, Hot Chip en Bob Sinclar. Uit eigen land is buiten dEUS ook nieuw werk van Arsenal, Goose en The Magician.
Blijf op de hoogte en krijg een mailtje bij een nieuwe post