1M83Oceans Niagara
2ALTIN GÜNRakiya su katamam
3THE STARLINGSOceanside
4MYLENE FARMERRallumer les étoiles
5TEMPLESGamma rays
6BELLE & SEBASTIANI don’t know what you see in me
7MILEY CYRUSFlowers
8SG LEWIS FEAT. CHARLOTTE DAY WILSON & CHANNEL TRESFever dreamer
9CHERINECa m’ennuie pas
10NUVOLARIMezz’ora
11GUSTAPHBecause of you
12LUCKY LOI will always be you
13PBH & JACK X ALEX HOSKINGLost in the moment
14SPACEY JANE FEAT. BENEELots of nothing
15ALOK & JAMES ARTHURWork with my love
16GUSTAPHThe nail
17THE PRESSUREReason
18AMEERAHThe carnival
19DAUGHTERBe on your way
20EAH JEBeroendeframkallande
21GALA DRAGOTT’inquiète
22PETER JÖBACKBörja om från noll
23SAKIS ROUVAS & KONSTANTINOS ARGIROSSoK
24ZOO BABYDifférent de toi
25BARBARA PRAVI & VIANNEYPrière pour guérir
26CHIIILD FEAT. LUCKY DAYEGood for now
27ERIC GADDOm du väntar en sekund
28EVERYTHING BUT THE GIRLNothing left to lose
29JULIA LOVRegnar över Stockholm
30NENA DACONTE & CELIA BECKSTu canción
31ROYEL OTISI wanna dance with you
32TAMINOThe longing
33TENSNAKE FEAT. DRAMARooftop
34THE GO! TEAMGemini
35THE STARLINGSRollercoaster
36VOYOUL’hiver
37AXEL ENDERLINAime-moi
38LOREDANAYou lift me up
39LUUDE & ISSEY CROSS FEAT. MOBYOh my
40MÅNESKIN FEAT. TOM MORELLOGossip
41POMMEUn million
42SALVATORE ADAMO & JANE BIRKINJ’dis pas qu’je t’aime
43TSAR BUnderwater
44CLEMENT FROISSARTAux larmes
45HUNTER FALLSOoh la la
46JEREMIE MAKIESEOasis
47LO STATO SOCIALE FEAT. VASCO BIONDIFottuti per sempre
48THE VEILSNo limit of stars
49YCARE & AMEL BENTA mi manera

Op 17 maart verschijnt ‘Fantasy’, het nieuwe album van M83, de Franse groep van Anthony Gonzalez. Ik kijk er naar uit, want ik ben altijd fan geweest van de band. Met persoonlijke toppers als ‘Don’t save us from the flames’ (2005), ‘Steve McQueen’ (2012) en ‘Solitude’ (2016) balanceert hun muziek tussen rock en elektronische, progressive dance en ik ben blij dat ze met ‘Oceans Niagara’ nog eens voor een opzwepende, zo goed als instrumentale single hebben gekozen. Het is nog niet zo eclectisch als het fantastische ‘A guitar and a heart’ (2005), maar het klinkt alleszins spannend en veelbelovend voor de nieuwe plaat.

In dezelfde maand pakt uit het Nederlands-Turkse Altin Gün uit met een nieuw album. Ook de tweede single daaruit klinkt weer behoorlijk dansbaar en psychedelisch, zoals we van hen gewend zijn.

Eurosong was als uitzending dik in orde dit jaar. De show was modern, vlot en goed gepresenteerd. Er was gewerkt aan degelijke acts, die net als de zaal mooi en sfeervol in beeld werden gebracht en de puntentelling was spannend. Met de liedjes zat het zeker niet slecht. Naar mijn gevoel hadden The Starlings met ‘Oceanside’ het meest geschikte nummer, waarin hun mooie samenzang en vibe de kijker heel duidelijk pakt, maar helaas koos het duo voor zijn andere nummer. Alle begrip daarvoor, want ze wilden hun persoonlijke verhaal brengen, maar ze konden hun sterke troeven veel minder uitspelen in het zwakkere ‘Rollercoaster’. Ik vind het een gemiste kans, want met ‘Oceanside’ waren ze helemaal op hun sterkst. Een VRT-vriend vertelde me tijdens de show in Paleis 12 dat je de nummers zoals steeds na een tijdje weer allemaal goed gaat vinden en dat is ook zo. Daarom geef ik ze hier allemaal nog even een kans. Als je ze vaak hebt gehoord, wordt het ook veel moeilijker kiezen. Chérine had een oorworm, maar ging live vokaal op het einde van het liedje de mist in. Gala Dragot had een nummer dat veel minder blijft hangen, maar de sfeer en de sterke live-prestatie stuwden haar toch omhoog. Het nummer van Gustaph is leuk, maar overweldigt me niet. Het doet heel erg aan de chicagohouse van vroeger denken. Ik vond dat toen wel tof, maar dit nummer voegt er weinig aan toe voor mij. Maar goed, hopelijk wordt het wat in Liverpool hè. Het is hem gegund.

Mylène Farmer loste een derde single uit haar Franse en Waalse nummer 1-album ‘L’emprise’ en het is een goede. Ook mijn favorieten Temples en Belle & Sebastian zijn terug, terwijl ook Miley Cyrus een sterke popsingle uitbracht, die wellicht een zeer grote hit gaat worden. Van eigen bodem is er nog nieuw werk van Tamino en Tsar B.