1DANNY SAUCEDOHar du sett herne i blått
2MARCO MENGONICaro amore lontanissimo
3PASCAL LETOUBLON & ILIRATime after time
4RYAN ADAMSAtlantic City
5BENJAMIN BIOLAY & STEPHANIE BLANCHOUDLe passé
6IMPERIO PACIFICO FEAT. PANDA BEARAftershow
7SYMLBeliever
8ALBIN DE LA SIMONELes cent prochaines années
9RAISSAI want your sex
10VICTOR LEKSELLNätterna i Göteborg
11S:MONFinns det någon
12BIIG PIIG FEAT. DEB NEVERPicking up
13GUZ & CAMDEN COXPouring rain
14JENS HULTDansa på kolet, baby!
15PIERRE DE MAEREEnfant de
16SPINVISLente ’22
17ALBIN JOHNSENFuckar med mig
18KINGDOMSolo quiero bailar
19LE VIBRAZIONIRidera ancora
20MALTE AUGUSTTilbage til mig selv
21MIOSSECMes voitures
22STEVE AOKI & REGARD FEAT. MAZIENew York
23SUGABABESToday
24VEDO & CHRIS BROWNDo you mind
25BAUSTELLEContro il mondo
26CHRIS MALINCHAK & DAMON C. SCOTTI still love you
27DIRK.No!
28GUS DAPPERTONWet cement
29JOESEFBorderline
30MACEO PLEX FEAT. OSCAR AND THE WOLFAll night (Garage version)
31SIGALA & MNEKRadio
32TIËSTOLay low
33YAHRITZA Y SU ESENCIACambiaste
34ABRAHAM MATEOLa idea
35FABIO ROVAZZINiente è per sempre
36MEROLApplaus
37PILDronning af månen
38SKRILLEX, FRED AGAIN.. & FLOWDANRumble

Na zijn discohit ‘Dansa ensam’ releaste de Zweedse popster Danny Saucedo deze week een ballade, die hij schreef tijdens een romantische vakantie met zijn geliefde in Frankrijk. Het nummer mag er zeker zijn, net als de orkestrale ballade, die Marco Mengoni deze week nog uitbracht uit zijn recente succesalbum, in de aanloop naar zijn verrassende deelname aan San Remo binnenkort.

De Franse DJ Pascal Letoublon tekende een contract bij de Duitse afdeling van Virgin Records en loste deze week samen met de Zwitserse Ilira de fijne danssingle ‘Time after time’.

Ryan Adams werd een paar jaar geleden in diskrediet gebracht. Hij verloor zijn platencontract, maar niet zijn productiviteit. Hoewel ik de kwaliteit niet meer van hetzelfde niveau vind, bracht hij sinds 2020 maar liefst zeven albums in eigen beheer uit. Deze week dropte hij zijn eigen versie van het album ‘Nebraska’ (1982) van Bruce Springsteen. In 2015 had hij ook al een heel geslaagde versie van ‘1989’ van Taylor Swift gemaakt, met o.a. het geweldige en bij ons zeer gesmaakte ‘Bad blood’.

Benjamin Biolay bracht ook een single uit, ‘Le passé’, een duet met de Belgisch-Zwitserse Stéphanie Blanchoud, tevens het thema van de film ‘La ligne’, waarin Stéphanie de hoofdrol speelt.

Verder zijn er naast een interessante release van Panda Bear met het Portugese Império Pacifico, ook singles van SYML, Albin de la Simone, Spinvis en Miossec. Wat lokale artiesten betreft, bracht de nieuwe Waalse hitmaker Pierre de Maere een sterke popsingle uit, terwijl hij in Frankrijk net werd genomineerd voor de prestigieuze Victoires de la Musique. Er is ook een nieuwe Dirk. en een samenwerking van de Spaanse Maceo Plex met Oscar and the Wolf, waarbij ik de Garage version merkelijk beter vind dan de originele versie.