1RASMUS SEEBACHVores år (Nytarssången)
2JOAKIM BERG & MARIA JANE SMITHSommaren
3ELISACome te nessuno mai
4JOY ANONYMOUSJoy (God only knows)
5MARISA MONTEFeliz, alegre e forte
6NATION OF LANGUAGEFrom the hill
7SYMLI wanted to leave (Sitar version)
8AVA MAXDancing’s done
9SZAKill Bill
10TOBIAS RAHIMNår maend graeder
11BOREALEUn posto sicuro
12ISOLDE LASOENBed & breakfast
13JENIFEREn attendant
14JUNIOR BRIELLEStor på jorden
15POUPIE FEAT. PHILIPPE KATERINE & AREILLE DOMBASLEIl était une pieuvre
16SIRONAYou make me feel
17AFRO-DITEWe’re back
18CLIDEInfinite
19MIKE SINGER13
20NONCHELANGEOp zoek naar gevoel
21DAMSOCoeur de pirate
22HOT CHIPFreakot/Release
23ZELLA DAYGirls

Zoals altijd is het, wat nieuwe releases betreft, erg rustig in de kerstperiode. Gelukkig verschenen er toch ook een paar leuke verrassingen. De Deense ster Rasmus Seebach lanceerde een toffe single om het nieuwe jaar in te zetten. Het is uitkijken naar zijn zevende album, dat een beetje op zich laat wachten. De vorige zes stonden allemaal op nummer 1 in Denemarken, het derde vertoeft zelfs al acht jaar bijna onafgebroken in de Deense top 40.

In Zweden kwam een verrassende nieuwjaarsingle over de zomer uit: een duet tussen Joakim Berg, leadzanger van Kent, de populairste Zweedse band van de voorbije dertig jaar en ook een van mijn lievelingsgroepen, en Maria Jane Smith, de helft van Smith & Thell.

Elisa beleefde een heel sterk jaar in Italië. Na haar overwinning twintig jaar geleden keerde ze dit jaar terug naar San Remo, waar ze tweede werd met het mooie ‘O forse sei tu’. Ze releaste deze week een vijfde single uit haar nummer 1-album ‘Ritorno al futuro’.

Verder is er ook een fijne dancetrack van Joy Anonymous, met een verwijzing naar ‘God only knows’ van The Beach Boys, en nieuw werk van SYML, Nation Of Language, Ava Max, SZA en lokale artiesten Isolde Lasoen, Sirona en Damso.