1BENJAMIN INGROSSODon’t leave me hanging
2CALOGEROPar choix ou par hasard
3CLAVDIO FEAT. MALIKA AYANEGraminacee
4HATCHIEThinking of
5CIRCA WAVESLiving in the grey
6FIRST HATEIn my head (Rebecca & Fiona remix)
7LITTLE SIMZGorilla
8PACO DAMAS & NENA DACONTECantar de lal una vacia
9FRANCESCO SARCINARagazzaccio
10MICKEY 3DLa danse des éléphants
11THE WEEKNDNothing is lost (you give me strength)
12BRAINSTORMAlive again
13M. POKORADéjà volé
14PASTELCall it a night
15TERRENOIREDes trésors
16ROBBING MILLIONSElastics

Het is een kalme week wat releases betreft. Niet slecht, want het geeft een beetje ademruimte, terwijl de Christmas classics het weer een paar weken voor het zeggen hebben.

Sinds Benjamin Ingrosso in 2017 in de finale van Melodifestivalen belandde, het jaar nadien de wedstrijd won en voor Zweden naar het Eurovisiesongfestival mocht, groeide de jonge zanger in zijn thuisland uit tot een van de populairste popartiesten. Deze week koos hij ‘Don’t leave me hanging’ als nieuwe single uit zijn top 5-album ‘Playlist’. Het nummer klinkt heel aanstekelijk en doet met zijn pop- en discoklanken, maar vooral met zijn stemgeluid, aan de gloriedagen van The Bee Gees denken.

Calogero, mijn favoriete zanger van de voorbije twintig jaar, bracht deze week ‘Par choix ou par hasard’ uit, een uptempo single tussen een tournee en twee albums in. De geëngageerde, uit Sicilië afkomstige, Franse superster zingt in zijn nummer over wat het betekent om Frans te zijn, hij haalt verschillen en contradicties aan en heeft het over integratie en samenleven. Ik vind het niet meteen zijn beste song, maar het klinkt wel vertrouwelijk en kan groeien.

Verder zijn er deze week interessante singles van Malika Ayane die collega CLAVDIO te hulp schoot, Hatchie, Circa Waves, Little Simz, Le Vibrazioni-frontman Francesco Sarcina en Mickey 3d. Bij ons lanceerde de Brusselse band Robbing Millions ‘Elastics’.