1CLARA LUCIANIC’est l’amour
2MANUEL CARRASCOEres
3ALEXIA GREDYUn peu plus souvent (Yuksek remix)
4LANE 8 FEAT. CHANNY LEANEAGHI’ll wait (Le Youth remix)
5MGMTWho’s counting
6MUSE FEAT. ELISAGhosts (how can I move on)
7SYML FEAT. SARA WATKINSBetter part of me
8TRENTEMØLLER FEAT. DISACops on our tail
9TURIN BRAKESWorld like that
10FATOUMATA DIAWARA FEAT. DAMON ALBARNNsera
11BLACK BOX REVELATIONLosing a friend
12CHRISTOPHE MAE & CEUZANYPays des merveilles
13DANIJELA MARTINOVICVjerujem ljudima
14JAKOB KARLBERGLätta steg
15ELISATienimi con te
16IRAMAA L I
17JUNGLEGood times (Sofia Kourtesis remix)
18KIM CESARIONFlyga
19LUSTANS LAKEJERPassera denna (stilla) natt
20M. BYRDOve ryou / over me
21MICHELE BRAVI & FEDERICA ABBATEAntifragili
22ACHILLE LAUROChe sarà
23CRISTOPH FEAT. LOWESLucid love
24DUNCAN LAURENCEI want it all
25GINEBRAS FEAT. DANI MARTINDesastre de persona
26HIDEOUSCurse
27ISBELLSSparkle & shine
28LUISA SOBRALGosto de ti
29MOLINA MOLINA & MIRANDA!Delicadeza
30STONEMoney (hope ain’t gone)
31VLADO KALEMBER & SREBRNA KRILASlušaj
32CARLITA, DJ TENNIS & ALEX METRICCinecittà
33JUDITHMe and my big mouth

Clara Luciani groeide de laatste jaren uit tot de populairste Franse zangeres. Met haar aanstekelijke ‘pop chic’ scoort ze al een tijdje hit na hit. Na de ‘Victoire de la Musique’, de Franse MIA, die ze voor haar tweede album ‘Coeur’ won, pakte ze deze week uit met een uitgebreide versie van de plaat. Ze voegde een Franse versie van vier bekende disconummers toe als eerbetoon aan het genre dat haar inspireerde voor haar tweede album. Beyoncé scoorde onlangs al met haar cover van Donna Summers ‘I feel love’ en nu maakt Clara er ‘C’est l’amour’ van. Ze smeet zich ook op ‘The winner takes it all’, ‘We are family’ en ‘Celebration’. Uiteraard is het misschien allemaal een beetje overbodig, maar ik vind het toch wel fijn gedaan en Clara komt er alleszins zeer goed mee weg.

Twintig jaar geleden werd Manuel Carrasco tweede in ‘Operación Triunfo’, de Spaanse versie van ‘Idool’. Sindsdien groeide hij uit tot misschien wel de populairste Spaanse singer-songwriter. Hij bracht deze week zijn achtste studioplaat, ‘Corazón y flecha’, dat wellicht volgende week op 1 zal staan in zijn thuisland. ‘Eres’ werd naar voor geschoven als nieuwe single.

De Franse Alexia Gredy bracht begin dit jaar een album uit, maar haar zachte stem en licht melancholische nummers werden niet heel erg opgemerkt. Haar nieuwe single werd echter onder handen genomen door haar DJ-landgenoot Yuksek en zijn remixes vind ik heel vaak goed. Ook hier tilt zijn remix haar ‘Un peu plus souvent’, voor mij, naar een hoger niveau. De Amerikaanse DJ Lane 8 leverde dan weer een sterk nummer af met de vocals van Poliça’s Channy Leaneagh en de hulp van zijn collega Le Youth.

MGMT gaf op 11-11-11 een optreden in het New Yorkse Guggenheim Museum en bracht er deze week een live-album van uit. Daarop staat ook de puike song ‘Who’s counting’. Verder deze week ook een verrassend duet van Muse en de Italiaanse Elisa, SYML, Trentemøller met een cover van The Raveonettes, Turin Brakes en Fatoumata Diawara & Damon Albarn. Van eigen bodem zijn er Black Box Revelation, Isbells en nieuwkomer Judith.