1GORILLAZBaby queen
2MÅNS ZELMERLÖWFaller
3MYLENE FARMER & AARONRayon vert
4SG LEWISLifetime
5WHITE LIESStaring at the sun
6PERNILLA ANDERSSONÄngel i snö (Kyrie)
7YEARS & YEARS100% pure love
8DARINSatisfaction
9IDA REDIGKyss mina röda läppar
10THE IRREPRESSIBLESThe most beautiful boy (Felsmann + Tiley reinterpretation)
11MANUEL CARRASCOAyer noche
12RYAN ADAMSToo bored to run
13BLENDE FEAT. MICKAEL KARKOUSSEDo you remember?
14JOJIDie for you
15ROSE GRAYPromise me
16COMA_COSELa resistenza
17FIRST AID KITPalomino
18JOVANOTTI & SIXPMI love you baby
19KAISER CHIEFSHow 2 dance
20TIM BENDZKOAlleine in Paris
21JOHN LEGENDNervous
22KULA SHAKERGimme some truth
23LANCELOT & LISA HOWARDFörbjudet land
24OMAR RUDBERGSimon’s song
25P!NKNever gonna not dance again
26RYMDPOJKENFör oss
27TIËSTO FEAT. TATE MCRAE10:35
28DAVID DEMARIAA estas alturas del partido
29NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDSPretty boy
30PEKING DUK FEAT. CIRCA WAVESSpend it
31A7SJumpstart
32FRANKY WAH FEAT. LUSAINTFind out who we are
33NAIMA JORISInside our
34PAUL OAKENFOLD FEAT. LIZZY LANDGet to you (Felix Cartal remix)
35SAM FISCHERCarry it well
36SKREAM & JANSONSWorld is empty
37ANDRES SUAREZSera
38ARVINGARNAKlart det ska bli jul
39CLAUDIO CAPEOTour de France
40GIORGIANormale
41GIRL IN REDOctober passed me by
42TOM SANTAWe don’t ever stop

In februari verschijnt ‘Cracker Island’, het achtste album van Gorillaz. Ik kijk er naar uit, want deze week losten ze de derde single, die na de samenwerkingen met Thundercat en Tame Impala weer heel sterk blijkt. Ik zet hem graag helemaal bovenaan bij de New Releases deze week.

In Zweden zitten ze momenteel al aan het dertiende seizoen van ‘Så mycket bättre’, de naar de 1972-hit van Ted Gärdestad genoemde versie van ‘Liefde voor Muziek’. Daarin duikt dit jaar ook songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw op. Naar gewoonte zit het daar steeds goed met de productie van de nummers en dat is zeker ook bij deze ‘Faller’, een cover van Molly Hammar, weer het geval. Voor mij is dit veruit het sterkste nummer van Måns in jaren, want de laatste tijd waren zijn Engelstalige nummers behoorlijk saai en doorsnee geworden. Deze productie is erg aanstekelijk en overtreft voor mij veruit het origineel.

Er zijn deze week nog leuke nieuwe Zweedse releases van Ida Reddig, The Irrepressibles, Pernilla Andersson met een tof kerstnummer en Darin, die met ‘Satisfaction’, weer voor het Engels kiest, een beetje 80’s George Michael klinkt en eindelijk ook nog eens internationale interesse lijkt te wekken.

Ook Mylène Farmer slaat nog eens toe deze week. Ik was niet wild van haar vorige single, ‘A tout jamais’, maar het nummer was wel behoorlijk mainstream en werd nog eens opgepikt door de Waalse radio’s, met een eerste top 20-hit sinds 2015 tot gevolg. Haar nieuwe samenwerking met AaRON klinkt veel spannender en moderner en ligt meer in lijn van de singles die op haar vorige album stonden. Ik vrees dat deze single misschien net als die van het vorige album wat te moeilijk zullen blijken voor de radio’s, we’ll see…

Verder is er ook nog tof nieuwe werk van SG Lewis, een zeer melodieuze White Lies en Years & Years met een cover van Crystal Waters. Daarnaast losten ook o.a. Ryan Adams, Manuel Carrasco, Giorgia, Kaiser Chiefs en Noel Gallagher’s High Flying Birds nieuwe nummers.

Uit eigen land valt me deze week vooral (de Engels-Zweedse) Blende op die samen met Goose’s Mickael Karkousse weer een heel leuke dansdeun releaste, terwijl Naima Joris een sfeervol nummer uitbracht, dat aan Melanie De Biasio doet denken.