1JINThe astronaut
2ALTIN GÜNLeylim ley
3ANGELE & ORELSANCP_009_évidemment
4DANI FERNANDEZ FEAT. JUANCHO SIDECARSPlan fatal
5TOM ODELLJust another thing we don’t talk about
6PORTLANDSensational
7RASMUS SEEBACHSig du ser mig
8FELICIA TAKMANDansa fult
9HARRY STYLESMusic for a sushi restaurant
10FRED AGAIN..Clara (the night is dark)
11JULIETA VENEGASLa nostalgia
12PIAZZABOLOGNA, FITA131 & ANTONELLO VENDITTIPer sentirsi meno soli
13BLONDLes bonnes manières
14DANIELE SILVESTRITik tak
15ELDERBROOKBeautiful morning
16THE ROOPSiluma
17ULTIMOTi va di stare bene
18BOB MOSES & BROODSOld love
19GJON’S TEARSPure
20MISS LIHälsa gud
21MODAFinisce sempre cosi
22NICOLAS MASSEYEFF & MISS KITTINPresent (Marc Romboy remix)
23SALVATORE GANACCITake me to America
24VASCO ROSSIPatto con riscatto
25WE ARE SCIENTISTSLess from you
26GARBAGEWitness to your love
27GIA WOODSDisco heart
28MIKE MAGOTake me home
29MORAT & FEIDSalvi con vida
30PATRICK BRUELJ’avance
31RIHANNALift me up
32SILBERMOND FEAT. 1986ZIGNie wieder schlafen
33SONSMomentary bliss
34TIM DUPAmor del Bo
35TOM GREGORYForget somebody
36ADELEI drink wine
37BRÜCKNER FEAT. ANAÏSTicket für die Nacht
38DEATH CAB FOR CUTIEPepper
39DOVE CAMERONBad idea
40LUKE SITAL-SINGHFuture histoy
41NAKHANE FEAT. PERFUME GENIUSDo you well
42RAZORLIGHTYou are entering the human heart
43SEAFRET FEAT. SEEBAtlantis

Een voor mij zeer verrassende nummer 1 in de New Releases deze week. ‘The astronaut’ van JIN is een erg aanstekelijk popnummer. Toen ik het hoorde, wist ik niet wie het zong en onbevooroordeeld zette ik het bovenaan. Tot mijn verbazing blijkt het de oudste zanger van het Zuid-Koreaanse BTS te zijn, van wie ik eigenlijk nog nooit iets heb geselecteerd. Maar dit nummer blijkt door Coldplay te zijn geschreven en daardoor is het me wellicht opgevallen. Enfin, ik ben benieuwd of dit een grote hit gaat worden, maar die kans lijkt me alleszins aanzienlijk.

Uit Amsterdam is het heel fijne Altin Gün terug met hun herkenbare Turkse sound en een zoals steeds heel tof nummer.

Angèle gaat een beetje meer de danstoer op en ik vind haar duet met de Franse rapper Orelsan zeer geslaagd. Hopelijk verdrinkt het nummer niet, nu ze pas ook een andere single uitbracht. Uit eigen land is ook Portland terug met nieuw werk. Ik vond al vanaf het begin dat ze een heel interessant en apart geluid brengen in Vlaanderen. Zeker hun ‘Ally Ally’ vond ik echt goed. Een beetje verrassend dat ze al in Liefde Voor Muziek gaan zitten en ik duim dat het hen commercieel meer naar de voorgrond zal tillen. Tenslotte vind ik ook de nieuwe single van Sons best goed klinken.

Uit Spanje is de zeer populaire Dani Fernandez terug met zijn typische, mooie stemgeluid en zijn naar mijn gevoel beste single sinds tijden. Julieta Venegas dropte een op het eerste gehoor eerder minder opvallend nummer.

Uit Scandinavië is er nieuwe werk van de Deense superster Rasmus Seebach en de Zweedse Felicia Takman. Zij timmert al een paar jaar aan de weg, brak nog niet helemaal door, maar blijft veelbelovend. Zeker sinds haar Kent-cover van ‘Musik non stop’ lijkt ze aan de rand van de doorbraak te staan.

Verder ook nog Harry Styles, Tom Odell en alweer Fred Again.. deze week. Ook plaats voor songfestivalfavorieten The Roop en Gjon’s Tears. Vanuit Italië is er de terugkeer van Daniele Silvestri, de nieuwe Ultimo en legende Antonello Venditti die via een samenwerking nog eens komt piepen.