1DARINWhat’s the point
2ANGELEPatrick
3RÖYKSOPP & SUSANNE SUNDFØRStay awhile
4CIGARETTES AFTER SEXPistol
5ANDREAS ODBJERGFøler mig selv 100
6FANGORIALo imposible
7FABRIZIO MOROSenza di te
8ROMY & FRED AGAIN..Strong
9RON SEXSMITHDiamond wave
10TIZIANO FERROLa prima festa del papà
11TOBIAS RAHIMMucki bar
12CALIJe sais que toi aussi
13DESERTAI’m so tired
14GAZZELLENon lo dire a nessuno
15ROSIE THOMAS FEAT. SUFJAN STEVENSWe should be together
16BLITZ VEGAStrong forever
17COEUR DE PIRATEParfait Noël
18DIODATOSe mi vuoi
19FYR OG FLAMMEHer hos mig
20INDIA MARTINEZ & ANDY RIVERA5 sentios
21JOESEFJust come home with me tonight
22BANANARAMARunning with the night (Almighty remix)
23THE WOMBATSDressed to kill
24AMOS LEEMust be the silver lining
25PHOEBE BRIDGERSSo much wine
26THE SMILESkrting on the surface
27TIGERMILCHHohe Erwartungen
28ANDY SHAUFWasted on you
29BASTILLEFamily ties
30CARLANGAS & MANU CHAOCae la noche
31MEDINASom stjernerne (Few Wolves remix)
32PINKPANTHERESSDo you miss me?
33STEPHANE48h
34STROMAELa solassitude
35TARKANSon durak
36ISOLDE LASOEN & BERTRAND BURGALATDouce mélodie
37MARIE-FLOREMon coeur y va bien
38OLIVER SIMGHT (Jamie XX remix)

De Zweedse popster Darin is in goede vorm. Na een geslaagd duet met Laleh en een nieuwe single die internationaal zijn weg lijkt te vinden, pakt hij nu uit met ”What’s the point’. Hij bracht het nummer in ‘Så mycket bättre’, de Zweedse versie van ‘Liefde voor Muziek’. Hij nam al in 2010 deel aan de show, maar in 2019 werd de formule veranderd. Daardoor komen nu meer artiesten aan bod, komen ze niet allemaal elke week terug en mogen ook artiesten, die vroeger al in de show zaten, nog eens opduiken. Darin koos voor een 2010-hit van Johnossi, maar hij zette het oorspronkelijk eerder rock-getinte nummer naar zijn hand. Hij maakte er met een sterke opbouw een stevig popnummer van in zijn typische stijl. De single werd in eigen land meteen goed opgepikt.

Angèle bracht een nieuwe versie van haar tweede album ‘Nonante-cinq’ uit en ik weet niet hoe ze het doet, maar ze blijft de perfecte popsongs uit haar mouw schudden. ‘Patrick’ werd deze week als track naar voor geschoven en hoewel ze nu toch al een heel resem hits op zak heeft, blijft ze me toch verrassen met alweer een zeer aanstekelijk nummer.

Niet weg te slaan uit mijn playlists is het Noorse Röyksopp. Ook zij blijven met het, in mijn ogen, ene sterke nummer na het andere op de proppen komen. Deze week lanceerden ze ‘Stay awhile’ waarin ze nog eens een beroep doen op hun favoriete gastzangeres Susanne Sundfør.

Vanaf de eerste korte klank weet je meteen dat Cigarettes After Sex op de draaitafel ligt. Het vorige album van de groep uit El Paso in Texas dateert alweer van drie jaar geleden en ‘Pistol’ lijkt aan te geven dat er een nieuw album in aantocht is. Van een verrassend geluid is alweer helemaal geen sprake, maar ik hou er toch nog steeds van.

Na het succes van Tobias Rahim heb ik me ook opengesteld voor de recente singles van zijn kompaan Andreas Odbjerg. Hun duet ‘Stor mand’ stond in Denemarken 14 weken op 1 en prijkt ondertussen niet minder dan 61 weken in de top 10, een ongezien succes dus. De stem en stijl van beide heren zijn behoorlijk verschillend, maar passen zeer goed bij elkaar. Andreas heeft een mooie, hoge stem en zijn solonummers werden de laatste tijd ook grote hits in Denemarken. Zo ook ‘Føler mig selv 100’ dat bijna een jaar in de Deense top 40 prijkte.

Uit Spanje zijn er nog degelijke releases van Fangoria en India Martinez, uit Italië van Fabrizio Moro, Tiziano Ferro, Gazzelle en Diodato. Verder pikte ik ook nog opvallende singles op van Romy & Fred Again.., Ron Sexsmith, Cali, Stromae en Amos Lee, die een tributealbum voor Chet Baker uitbracht.