Het Nieuwsblad: interview

Nemo - The code

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als de Zwitserse Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die wegens een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gediskwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

De zomer lijkt van Joost Klein. Maar de hitparade is dat nu al. In de Ultratop stond hij wekenlang bovenaan. Hij zakte wat, maar sinds de halve finale schoot hij weer omhoog. Een nieuwe toppositie lijkt in de maak na wat de afgelopen dagen gebeurde in Zweden. “Nieuws zorgt voor belangstelling”, zegt muziekconsulent Sam Jaspers. Hij was jaren lang de drijvende kracht achter Ultratop. “Of dat nu positief of negatief is. Belangstelling trekt door naar de manier waarop mensen muziek consumeren. Ze lezen wat er gebeurd is en klikken dan door naar een streaming-app. Omdat ze ook willen weten hoe zijn muziek klinkt.”

Persartikelen