La Rappresentante di Lista pakt uit met ‘Paradiso’, een nummer dat een beetje rockt en minder dance en electropop klinkt dan we van hen gewoon zijn. Na fijne samenwerkingen met Marco Mengoni (‘Attraverso te’) en Marz, Zef en Elisa (‘Tilt’) lijkt het duo weer klaar voor een grote hit in Italië. De broers Cedric en Didier Engels, Hermanos Inglesos, brachten deze week het fijne ‘Wanderland’ opnieuw uit, nu met de vocals van Lara Chedraoui. Op 12 juli verschijnt ‘X’s’, het nieuwe album van Cigarettes After Sex. Deze week werd nog een single gelost en hoewel die op zich weer heel mooi is, is het nog nauwelijks bij te houden hoeveel gelijkaardige nummers ze ondertussen al gemaakt hebben. Verder deze week ook een remix van Dua Lipa, singles van Belle & Sebastian, Kings Of Leon, Alfie Templeman, Tim Bendzko en veel lokale titels, met Lost Frequencies, The Starlings, Luka, Regi feat. Pauline, Zornik, ILA, Het Zesde Metaal, Jasper Steverlinck, Isbells en Black Box Revelation.

La Rappresentante di Lista liet San Remo dit jaar een beetje verrassend aan zich voorbijgaan. Het duo had de vorige jaren zeer grote hits via het festival gescoord met ‘Ciao ciao’ en ‘Amare’, maar kwam er dit jaar geen nieuw werk presenteren, al bracht zangeres Veronica wel een duet met Annalisa. Een paar maanden later pakken ze nu uit met ‘Paradiso’, een nummer dat een beetje rockt en minder dance en electropop klinkt dan we van hen gewoon zijn. Na hun fijne samenwerkingen met Marco Mengoni (‘Attraverso te’) en Marz, Zef en Elisa (‘Tilt’) lijken Veronica Lucchesi en Dario Mangiaracina weer klaar voor een grote hit in Italië.

De broers Cedric en Didier Engels, Hermanos Inglesos, begonnen als DJ’s en werden bekend via de Culture Club in Gent. Ze speelden op privéfeestjes van Britney Spears, The Cure en Sonic Youth, en maakten tal van remixes voor o.a. Yeasayer, Digitalism, Crystal Fighters en Hurts. Ze gingen vervolgens zelf muziek maken en lieten zich in 2010 ook in het buitenland opmerken met ‘Wanderland’. Veertien jaar later brengen ze het nummer opnieuw uit, nu met de vocals van Lara Chedraoui. In 2015 werkten de heren al samen met de frontvrouw van Intergalactic Lovers voor een cover van ‘Self control’, bekend van Raf en Laura Branigan. Na een bewust ingelaste rustpauze treden de broers met deze heel aanstekelijke dansworp terug op de voorgrond. Ze vonden onlangs een video die hun vader 24 jaar geleden maakte  op een verjaardagsfeest van Cedric, waar zijn 10 jaar oudere broer draaide. Ondertussen is hun vader gestorven en zagen ze dat filmpje voor het eerst. Het voelde als een terugkeer naar een zorgeloze tijd en die boodschap willen ze ook met ‘Wanderland’ brengen.

Op 12 juli verschijnt ‘X’s’, het nieuwe album van Cigarettes After Sex. Deze week werd nog een single gelost en hoewel die op zich weer heel mooi is, is het nog nauwelijks bij te houden hoeveel gelijkaardige nummers ze ondertussen al gemaakt hebben. Ik hoor het graag, maar het blijft toch heel opvallend hoe ze steeds dezelfde formule gebruiken en dezelfde sfeer blijven oproepen. Op 29 oktober staan ze in een uitverkocht Vorst Nationaal.

Er verscheen deze week ook een fijne remix van ‘Training season’ van Dua Lipa en nieuw werk van Belle & Sebastian, Kings Of Leon, Alfie Templeman en Tim Bendzko. Daarnaast ook nog heel veel lokale titels: Lost Frequencies, The Starlings, Luka, Regi feat. Pauline, Zornik, ILA, Het Zesde Metaal, Jasper Steverlinck, Isbells en Black Box Revelation.

1LA RAPPRESENTANTE DI LISTAParadiso
2HERMANOS INGLESOS FEAT. LARA CHEDRAOUIWanderland
3CIGARETES AFTER SEXDark vacay
4DUA LIPATraining season (Chloé Caillet mix)
5LOST FREQUENCIES & DAVID KUSHNERIn my bones
6DEBBII DAWSINHappy world
7LUCKY DAYEHERicane
8BELLE & SEBASTIANWhat happened to you, son?
9KINGS OF LEONNothing to do
10ALFIE TEMPLEMANHello lonely
11TIM BENDZKOKomm schon!
12RINSE & HATCHIEKiss me (kill me)
13KORSVÄGENNär vi var tillsammans
14JOE GODDARD FEAT. BARRIEMoments die
15LF SYSTEMLift you up
16THE STARLINGSSupernova
17FLORRIEKissing in the cold
18TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONEFortnight
19STRAND OF OAKSParty at monster lake
20FONTAINES D.C.Starburster
21JAMIE XX & HONEY DIJONBaddy on the floor
22ANOTR & ERIK BANDT FEAT. LEVEN KALIHow you feel
23JACK BACK, THEMBA & DAVID GUETTAGive me something to hold
24DUSINHjerteflimmer
25WILL YOUNGFalling deep
26GUNN KVAALEHelium
27REYNKostym & sneakers
28SYNNE VOSjå på oss nå
29TWOCOLORS FEAT. ROE BYRNEStereo
30HOMBRES G, WALLS, FUNZO & BABY LOUDDevuélveme a mi chica
31LA HABITACION ROJAEl duelo
32GREGOIRETout ce que l’on dit (mais qu’on ne fait pas)
33ANAÏS MVA24 février
34ELLIE GOULDING X NATUREBrightest blue
35KYGO FEAT. ZAK ABEL & NILE RODGERSFor life
36LUKALove me now
37REGI FEAT. PAULINENothing good
38RUEL & DMA’SWe’re a pair of diamonds
39GAËTAN ROUSSEL FEAT. MADJOMa totalité
40ZORNIKThe middle
41STILL WOOZYAgain
42LEO GASSMANNTake that
43FYR OG FLAMME FEAT. FREJA REBEKAHNaeste lørdag
44LEMAITREForever
45TONE SEKELIUSKiss a little less
46CHAPPELL ROANGood luck, babe!
47HET ZESDE METAALDen tijd die ons nog rest
48JASPER STEVERLINCKI’m not fine
49ISBELLSCelebration
50CLOUD NOTHINGSCommon mistake
51KULA SHAKERBringing it back home
52BLACK BOX REVELATIONBurn me down
53ILABen Anlamam
54PEARL JAMWreckage
55BAD NERVESYou should know by now
56DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE & REGARD & NATTI NATASHATo the beat
57SIDEPIECE & DISCO LINESGive it to me good
58NEGRAMAROLuna piena
59INIGO QUINTERODesconocido
60JAZ KARIS & MAHALIANice girls
61ALEXANDER OSCARVenus
62ENRICO NIGIOTTIOcchi grandi
63SIA FEAT. PARIS HILTONFame won’t love you
64TIMO MARTIN & ANOUKVoor je ’t weet
65NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATSHeartless
66ANDY & LUCASNuestros últimos acordes