Een van mijn favoriete Italiaanse artiesten, Malika Ayane, is terug met een nieuwe single: ‘Sottosopra’, uptempo en zoals steeds zeer gesofisticeerd. Voor de vele fans is het uitkijken naar 3 mei, want dan verschijnt ‘Radical optimism’, het derde album van Dua Lipa. Nog net voor de release dropte ze ‘Illusion’, een derde voorsmaakje en opnieuw een zeer efficiënte hit in spe, al hoor ik er deze keer iets minder Tame Impala in. Na drie enorm sterke singles op rij verscheen deze week eindelijk ‘The signal’, het nieuwe album van Compact Disk Dummies. Het titelnummer werd naar voor geschoven als nieuwe focustrack en veel meer dan de drie andere singles ligt het in lijn met het oudere werk van de broers. Ik selecteerde deze week ook nog een hele resem nieuwe nummers van o.a. ZAYN, girl in red, The Black Keys, Altin Gün, Ex-Otago, Beth Gibbons, Kelly Jones en Kasabian. Uit eigen land zijn er ook nog Charlotte de Witte en Boogie Beasts.

Een van mijn favoriete Italiaanse artiesten, Malika Ayane, is terug met een nieuwe single: ‘Sottosopra’. Ze kreeg de inspiratie voor het nummer twee jaar geleden in Parijs. “Het gaat niet zozeer om een gemoedstoestand, maar om een manier van zijn en doen die, eenmaal bereikt, het begin van een nieuwe fase wordt. Wanneer je eindelijk een duidelijk idee hebt van de grenzen waarbinnen je je kunt bewegen, ontstaat er zelfbewustzijn en dus rust. Je moet leren bewegen in een danstempo onder en boven de lijn van dit leven dat voortdurend verandert”, legt Malika Ayane uit. Met dit nummer, uptempo en zoals steeds zeer gesofisticeerd, kondigt de zangeres ook een Italiaanse theatertournee aan. (Zie ook mijn stukje over Malika Ayane in mijn rubriek over de Italiaanse muziekgeschiedenis.)

Voor de vele fans is het uitkijken naar 3 mei, want dan verschijnt ‘Radical optimism’, het derde album van Dua Lipa. Hoewel ze al een paar jaar hit na hit scoort, is het toch vooral haar samenwerking met Kevin Parker van Tame Impala dat mij over de streep trok. Ik vond ‘Houdini’ echt een supersingle en ook de opvolger ‘Training season’ was enorm aanstekelijk en doeltreffend. Nog net voor de release van het album dropte het duo met ‘Illusion’ nog een derde voorsmaakje. Ik hoor er iets minder Tame Impala door, maar het is wel opnieuw  een zeer efficiënte meezinger die haar weer naar de hoogste regionen van de charts zal brengen. Met drie megahits op zak kan je er slechter voorstaan om een album te lanceren. Ook de clip, opgenomen in en rond het olympisch zwembad van Barcelona, mag gezien worden. Daar werd trouwens ook de iconische clip van Kylie’s ‘Slow’ in 2003 gemaakt.

Na drie enorm sterke singles op rij verscheen deze week eindelijk ‘The signal’, het nieuwe album van Compact Disk Dummies. Het titelnummer werd naar voor geschoven als nieuwe focustrack en veel meer dan de drie andere singles ligt het in lijn met het oudere werk van de broers. Maar dat is geen probleem want, hoewel minder verrassend, is het nummer zeer dansbaar en catchy en blijft het moeiteloos ook op zichzelf overeind.

Ik selecteerde deze week ook nog een hele resem nieuwe nummers van o.a. ZAYN, girl in red, The Black Keys, Altin Gün, Ex-Otago, Beth Gibbons, Kelly Jones en Kasabian. Uit eigen land zijn er ook nog Charlotte de Witte en Boogie Beasts.

1MALIKA AYANESottosopra
2DUA LIPAIllusion
3COMPACT DISK DUMMIESThe signal
4KALASETKender ham ikk
5ZAYNAlienated
6GIRL IN REDI’m back
7THE BLACK KEYSOn the game
8ALTIN GÜNVallahi yok
9EX-OTAGO FEAT. OLLYNon credo più a niente
10SABRINA CARPENTEREspresso
11ODDNYOktober, Bergen by
12BETH GIBBONSReaching out
13KELLY JONESMonsters in the house
14THE LEMON TWIGSHow can I love her more?
15KASABIANComing back to me good
16SLIMANEMon amour (Meya rework)
17MARGARET BERGERKarma is a
18CHARLOTTE DE WITTERoar
19BAKERMATPraise break
20JOHNNY JANEBbye
21MICHELLE ULLESTADBestem deg
22EMMANUEL MOIRESois un homme
23JACK SAVORETTI & NATALIE IMBRUGLIAUltime parole
24AMARALZGZ
25SIAI forgive you
26MALTE AUGUSTEndnu en sang om kaerlighed
27STONEMy thoughts go
28SG LEWIS & DJ SEINFELDSimple times
29MEROLChocoladefontein
30BEN HEMSLEY FEAT. CHENAICloser
31TODD EDWARDS, SHERMANOLOGY & RUDIMENTALRain
32NATHAN C & LILLY AHLBERGBody music
33JOHN SUMMITEat the bass
34KASABLANCA & LANE 8Remission
35JUNIOR SANCHEZ FEAT. MYASo hype
36ALEX JÄRVIMadame Monroe
37GUZOStill
38BOSSENobel zugrunde gehen
39DAVID OTEROCuando no quedan ganas
40NEIL FRANCES FEAT. PAWPAW RODHigh notes
41BLICK BASSY & RY XMbondi
42WUNDERHORSEMidas
43AKA 7EVENNotte fonda
44JUNIEÄnglarna
45THE ASTON SHUFFLEBuffalo
46FEVER RAYKandy (Tiga remix)
47HUGORMHøj sol (en hånd på rattet)
48UROEr det for sent
49DAVID DEMARIASimplemente ellas
50LEO RIZZIAlgo especial
51JUNG FEAT. EVA DAHLGRENAfterlife
52LIONLIMB & ANGEL OLSENDream of you
53MRCYR.L.M.
54AARON FRAZERPayback
55MADDIX & CERESAdrenalina (minha gasolina)
56CARIBOUHoney
57HYPATON & DAVID GUETTAFeeling good
58PROSPAIf you want my loving
59ELDERBROOK & GEORGE FITZGERALDGlad I found you
60LE YOUTH, FORESTER & LYRAHStay still
61DENNIS FERRER & KASANGO FEAT. DANIL WRIGHTChurch lady
62CLARARagazzi fuori
63SHAZNAY LEWIS, SHOLA AMA & GENERAL LEVYGood mourning
64BABY GANG FEAT. BLANCO & MARRACASHAdrenalina (minha gasolina)
65BOLOGETVälkommen ner
66CRYSTAL FIGHTERSI don’t think you’re ready
67BOOGIE BEASTSLove chase
68CROWDED HOUSETeenage summer
69MISS LI FEAT. EAH JEMaraton