Al ruim tien jaar zijn landgenoten Purple Disco Machine en Roosevelt zeer productief en actief in de danswereld en op ‘Higher ground’ slaan de Duitsers voor het eerst de handen in elkaar. Twintig jaar na ‘Fotografía’ klom Nelly Furtado mee op het podium op een concert van Juanes in Toronto om hun superhit nog eens te zingen. Het nummer was heel belangrijk voor de carrière van beiden en vindt nu een vervolg in ‘Gala y Dalí’. Bijna een jaar na hun vorige single is Goldband terug met nieuw werk. Met het zeer dansbare, meer trancy ‘You & me’ zet het trio uit Den Haag zich in pole position om de festivalzomer af te trappen. Ander fris nieuw werk werd deze week aangeleverd door Blondshell, Kings Of Leon, Beyoncé & Miley Cyrus, Liam Gallagher & John Squire, Ed Harcourt en Bon Entendeur met een remix van een oude Sylvie Vartan-hit. Lokaal is er ook nog Charles, ILA, J. Bernardt, BLUAI, Slow Pilot, Sylvie Kreusch en OYESONO.

Al ruim tien jaar zijn landgenoten Purple Disco Machine en Roosevelt zeer productief en actief in de danswereld en het is dan ook vreemd dat ze nu pas voor het eerst de handen in elkaar sloegen, op een Roosevelt remix van ‘Hypnotized’ na. Nochtans delen ze de liefde voor een retro dansgeluid met disco-invloeden en catchy melodieën en waren ze bovendien al lang fan van elkaars werk. Je hoort de typische stijl van beide heren heel duidelijk en geslaagd samenkomen in ‘Higher ground’, met de zeer herkenbare synths en bas van Purple Disco Machine en de licht alternatieve, dansbare electropop en stem van Roosevelt. Bij ons kon Roosevelt nog niet echt doorbreken, maar met de hulp van zijn vriend zou daar nu misschien verandering in kunnen komen. Voor Purple Disco Machine begon het in 2013 met 9 top 40-noteringen bij mij. Een van de eerste hits was ‘Sambal’ in 2017 met het Belgische Aeroplane. Ook ‘Body funk’ (2017), ‘Dished (male stripper)’ (2018) en ‘Emotion’ (2019) vond ik zeer goed. De laatste jaren vond ik dat hij te veel in herhaling viel en werd zijn muziek voor mij, hoewel de hits groter werden, te voorspelbaar. Hoewel minder bekend hier, haalde Roosevelt sinds 2016 al 18 keer mijn top 40. Zijn beste nummers vond ik ‘Moving on’ (2014), ‘Lovers’ (2021), ‘About u’ (2021) en ‘On my mind’ (2021).

Na haar doorbraak met ‘I’m like a bird’ in 2001 en voor haar wereldhits uit haar derde album ‘Loose’ in 2006 werkte de Canadese Nelly Furtado samen met Colombiaan Juanes op het iconische ‘Fotografía’. Juanes was ook in 2001 doorgebroken met ‘A Dios le pido’ en ‘Es por ti’ en koos als volgende single uit zijn doorbraakalbum ‘Un día normal’ voor een duet met Nelly Furtado. Het werd een gigantische hit en zette haar helemaal op de kaart in de Latijns-Amerikaanse markt. Bij ons was het even wachten voor Juanes met zijn volgende album doorbrak, aangevoerd door de leadsingle ‘La camisa negra’. Beide artiesten werkten ook in 2006 nog eens samen op ‘Te busqué’ dat ook een hit werd in de Spaanstalige landen. Nelly deed het het voorbije decennium veel kalmer aan, maar Juanes bleef zeer productief en succesvol, hoewel zijn bekendheid hier, zoals bijna altijd met artiesten die niet in het Engels zingen, afkalfde. Dit jaar won Juanes zijn 4de Grammy en met zijn 25 Latin Grammy’s meegeteld, is hij de latin artiest met de meeste Grammy’s. Twintig jaar na ‘Fotografía’ klom Nelly mee op het podium op een concert van Juanes in Toronto om hun superhit nog eens te zingen. Het nummer was heel belangrijk voor de carrière van beiden en Nelly vindt nog steeds dat hun stemmen magisch bij elkaar passen. Na het geslaagde optreden wilde het duo heel graag nog eens samenwerken. Samen schreven ze ‘Gala y Dalí’, een nummer over blijvende liefde, in een meer Caraïbische sound, omdat ze beiden echt zin hadden om een meer dansbaar duet te maken.

Bijna een jaar na hun vorige single is Goldband terug met nieuw werk. Met het zeer dansbare, meer trancy ‘You & me’ zet het trio uit Den Haag zich in pole position om de festivalzomer af te trappen. Want dat de zeer melodieuze meestamper veel hitpotentieel heeft, is wel duidelijk.

Ander fris nieuw werk werd deze week aangeleverd door Blondshell, Kings Of Leon, Beyoncé & Miley Cyrus, Liam Gallagher & John Squire, Ed Harcourt en Bon Entendeur met een remix van een oude Sylvie Vartan-hit. Lokaal is er ook nog Charles, ILA, J. Bernardt, BLUAI, Slow Pilot, Sylvie Kreusch en OYESONO.

1PURPLE DISCO MACHINE FEAT. ROOSEVELTHigher ground
2NELLY FURTADO & JUANESGala y Dalí
3GOLDBANDYou & me
4BLONDSHELL FEAT. BULLYDocket
5KINGS OF LEONSplit screen
6ALYONA ALYONA & JERRY HEILTeresa & Maria
7BEYONCE & MILEY CYRUSII most wanted
8JAKE ISAACGood man
9ISAAC DUNBARAmerican high
10LIAM GALLAGHER & JOHN SQUIRERaise your hands
11ED HARCOURTEl magnifico
12VIIVIKävi mitä kävi sul on mut
13BON ENTENDEUR FEAT. SYLVIE VARTANBaby c’est vous
14COSMO’S MIDNIGHT FEAT. KUČKAChance on you
15LØSGAENGERKan du se mig?
16CHARLESLe marbre
17IDA LAURBERGHåber din kaereste dør
18ILAMake it easy
19RUEL & DMA’SWhat a life
20EELSGoldy
21FEEDERHey you
22CARIN LEON & LEON BRIDGESIt was always you
23BIAGIO ANTONACCILasciati pensare
24BABY LASAGNARim tim tagi dim
25KALEENWe will rave
26YUKSEK & JUPITER & OKWESSKwatamaja (Pete Herbert remix)
27ZERB & THE CHAINSMOKERS & INKAddcted
28LIGAKun i byen
29PASCAL OBISPO & ALEXIA GREDYLes longueurs
30D4VDFeel it
31J. BERNARDTMayday call
32LOCAL NATIVESApril
33ANGEL OLSEN & MAXIM LUDWIGI can’t stand you
34BLUAINot the one
35RICHARD HAWLEYHeavy rain
36SLOW PILOTLost
37SYLVIE KREUSCHComic trip
38SYLVAIN DUTHULes jours qui restent
39MAR LUCAS, INDIA MARTINEZ & LERICASin filtro
40FINKWhat would you call yourself
41MAXIMO PARKFavourite songs
42SHYGIRLMaking the beast
43THE SHAPESHIFTERSBody music
44BOOMDABASHTutta un’altra storia
45SLAY & SIGMAKenny
46OYESONOGravity
47MARK KNOPFLERTwo pairs of hands
48STRAND OF OAKSMore you