Na een Zweeds album met een paar grote hits en een tournee door zijn thuisland richt Darin zich met ‘Electric’ nog eens op het buitenland met zijn typische, moderne pop- en disco-sound. Artemas lijkt op de rand van een grote doorbraak te staan. ‘I like the way you kiss me’ vergaarde een week na release al meer dan 10 miljoen streams op Spotify. ‘Rien comme les autres’ is de volgende single uit ‘A.M.O.U.R’ van Calogero. Hij schreef het nummer samen met Dominique A en noemt het zelf een van zijn beste en meest romantische liefdesliedjes. Verder deze week ook twee interessante Italiaanse samenwerkingen: Geolier & Ultimo en Michele Bravi & Carla Bruni. Daarnaast koos ik ook voor GusGus, Gianna Nannini, Efterklang & Beirut, PNAU, Elmiene, Baby Rose en van bij ons ook nog Hooverphonic, Noémie Wolfs & Zimmerman, Mentissa & Jasper Steverlinck, Newmoon, Stan Van Samang, Amelie Lens, Zee Skirts en Kristo.

De Zweedse superster Darin is terug met een Engelstalige single: ‘Electric’. Eind 2022 richtte hij zich met de EP ‘My purple clouds’ op het buitenland en na een Zweeds album met een paar grote hits en een tournee door zijn thuisland pikt hij nu de draad weer op en gaat hij verder in het Engels met zijn typische, moderne pop- en disco-sound. Daarin kan hij vocaal sterk excelleren en hij wist er inmiddels ook een hele schare buitenlandse fans mee te veroverern. Voor ‘Electric’ haalde hij de inspiratie bij een avondje uit met zijn vrienden. Het enige wat ze toen wilden was naar goede muziek luisteren en dansen. Hij ontmoette toen echter ook een speciaal iemand en in het nummer beschrijft hij wat zo’n ontmoeting  teweegbrengt wanneer je dat het minst verwacht, de pulserende energieboost die het geeft en de elektrische sfeer waarin je belandt.

Artemas, echte naam Artemas Diamandis, is een hippe, in Oxfordshire geboren en uit Londen opererende artiest/producer die op de rand van een grote doorbraak lijkt te staan. Hyperpop wordt zijn eclectische en aanstekelijke alt-pop genoemd, waarbij hij zich ook steeds waagt aan pikante teksten. Vorige single ‘If you think I’m pretty’ maakte alvast de weg vrij voor de nieuwe ‘I like the way you kiss me’, dat een week na release al meer dan 10 miljoen streams op Spotify vergaarde.  

‘Rien comme les autres’ is de volgende single uit ‘A.M.O.U.R’ van Calogero. Hij schreef het nummer samen met Dominique A en noemt het zelf een van zijn beste en meest romantische liefdesliedjes. Ondertussen staat de ster aan de vooravond van een nieuwe grote tournee door Frankrijk en passeert hij in december ook weer langs Vorst. Ik ben al fan van Calogero sinds hij in 2002 doorbrak met ‘Aussi libre que moi’ en ‘En apesanteur’. Daarna volgde de ene hit na de andere en was hij tot voor kort de best verkopende Franse artiest. Sinds een paar jaar zijn de hits minder groot, hij is inmiddels immers te oud voor de jonge streamers, maar hij blijft de populairste artiest van zijn generatie. Dat laat zich ook goed voelen op zijn concerten. Ik zag hem bijna tien keer live en dat is altijd een feest. Hij zingt ontzettend goed, brengt een wervelende show en heeft zo’n sterk repertoire dat bijna elk nummer een hoogtepunt lijkt en het publiek van begin tot eind meezingt. Ga zeker kijken als je eens wil meemaken hoe een volle zaal doorsnee Franstaligen uit de bol gaat op de tonen van de ene na de andere Franse klassieker van de voorbije twintig jaar. Echt genieten hoor.

Verder deze week ook twee interessante Italiaanse samenwerkingen: Geolier & Ultimo en Michele Bravi & Carla Bruni. Daarnaast koos ik ook voor GusGus, Gianna Nannini, Efterklang & Beirut, PNAU, Elmiene, Baby Rose en van bij ons ook nog Hooverphonic, Noémie Wolfs & Zimmerman, Mentissa & Jasper Steverlinck, Newmoon, Stan Van Samang, Amelie Lens, Zee Skirts en Kristo.

1DARINElectric
2ARTEMASI like the way you kiss me
3CALOGERORien comme les autres
4GEOLIER & ULTIMOL’ultima poesia
5GUSGUSBreaking down
6PUNCTUAL & RY XYou’re not alone
7HOOVERPHONICThe best day of our life
8MICHELE BRAVI FEAT. CARLA BRUNIMalumore francese
9GIANNA NANNINIIo voglio te
10ELMIENECrystal tears
11BABY ROSE & BADBADNOTGOODOne last dance
12NOEMIE WOLFS & ZIMMERMANExile
13EFTERKLANG & BEIRUTGetting reminders
14PNAUNostalgia
15PHILIPP DITTBERNER4:30
16MOLLY SANDENHålla mig
17FAST BOY & R3HABElectricity
18ANNA PRIORFall back
19REVENGE WIFEAmore
20GOSSIPGive it up for love
21SHAKIRA FEAT. CARDI BPuntería
22BOSSETagträumen
23ROYEL OTISSofa king
24MOBY & LADY BLACKBIRDDark days
25FATOUMATA DIAWARA & ANGIE STONESomaw
26EEFJE DE VISSERVlammen
27GAËTAN ROUSSEL & MARGUERITE THIAMLe sais-tu?
28MENTISSA & JASPER STEVERLINCKPower of love
29NEWMOONStill
30STAN VAN SAMANGStrangers
31ADRIANNE LENKERFree treasure
32AMELIE LENSBreathe
33ARMIN VAN BUUREN & GRYFFINWhat took you so long
34KASBO & FRIDA SUNDEMOThis is it
35MEDINA & JULIE BERGANDanser for mig
36KIESZAI go dance
37MAGENTA CLUBX 1000
38PORTER ROBINSONCheerleader
39SUBSONICAUniverso
40LENNY KRAVITZHuman
41WALLOWSCalling after me
42SEA GIRLSMidnight butterflies
43STILL WOOZYShotput
44ROZALEN & CARLOS VIVESTres días en Cartagena
45DAVID BUSTAMANTEEl día que te vayas
46EDURNENada
47AURORASome type of skin
48ZEE SKIRTSWell divers
49KRISTOChildhood
50BRADLEY SIMPSONCry at the moon
51STARSAILORBetter tmes
52TIROMANCINOPuntofermo
53TRAVISGaslight