Met ‘Houdini’ trok Dua Lipa me eindelijk helemaal over de streep. Daar zat natuurlijk Kevin Palmer van Tame Impala voor veel tussen. De samenwerking wordt nu voortgezet met het catchy ‘Training season’. Op 5 april verschijnt ‘Only God was above’, het vijfde album van Vampire Weekend. Al sinds zijn debuut in 2008 is de New Yorkse band van frontman Ezra Koenig een van mijn lievelingsgroepen. De nieuwe single ‘Capricorn’ klinkt alvast vintage Vampire Weekend. Nadat in Italië een week na het festival van San Remo de hele top 25 gevuld wordt met San Remo-nummers, maken ook steeds meer andere landen hun kandidaat voor het Eurovisie Songfestival bekend. Zo staat ook Litouwen in de top 10 bij de bookmakers met de jonge zanger Silvester Belt. Ik noteerde verder ook nog nieuw werk van Cosmo’s Midnight, The Secret Sisters feat. Ray LaMontagne, Ride, Calvin Harris, Eefje de Visser en uit eigen land Joy Wellboy feat. Selah Sue.

Met ‘Houdini’ trok Dua Lipa me eindelijk helemaal over de streep. Daar zat natuurlijk Kevin Palmer van Tame Impala voor veel tussen. De combinatie van meezingbare, dansbare pop en de typische sound van Tame Impala, zorgde voor een uniek en perfect geluid in ‘Houdini’. De samenwerking wordt nu voortgezet in ‘Training season’, waarin ook weer de elektronische, psychedelische invloed van Palmer doorschemert, maar iets subtieler. Het refrein is zeer catchy en de samenwerking levert een tweede voltreffer op rij op, die me erg benieuwd maakt naar het album dat er zit aan te komen.

Op 5 april verschijnt ‘Only God was above’, het vijfde album van Vampire Weekend waaraan de groep vijf jaar schaafde. Al sinds zijn debuut in 2008 is de New Yorkse band van frontman Ezra Koenig een van mijn lievelingsgroepen. Hun combinatie van rock met de mooie zang van Ezra, opvallende instrumentatie met vaak aandacht voor viool- en pianosolo’s, inventieve teksten en melodieën klopte voor mij al vanaf het begin. Het leverde favorieten op als ‘The kids don’t stand a chance’ (2008), ‘Horchata’ (2009), ‘Giving up the gun’ (2010), ‘Step’ (2013) en ‘Harmony hall’ (2019). De groep ademt ook steeds New York en alle ingrediënten zijn aanwezig om ook van de nieuwe single ‘Capricorn’ een persoonlijke topper te maken.

Nadat in Italië een week na het festival van San Remo de hele top 25 gevuld wordt met San Remo-nummers, maken ook steeds meer andere landen hun kandidaat voor het Eurovisie Songfestival bekend. Het Belgische nummer van Mustii wordt vandaag voorgesteld, maar werd per ongeluk al op Tipik (RTBF) gedraaid en kon op basis daarvan de bookmakers overtuigen. België is ondertussen immers de top 10 bij de bookmakers binnengekomen. Ook Litouwen staat daar mooi genoteerd met ‘Luktelk’ van de jonge zanger Silvester Belt. Hij won op zijn negentiende de plaatselijke tv-talentenjacht en ging daarna muziek studeren in Londen. Zeven jaar later kiest hij vooral voor electropop en ook zijn aanstekelijke songfestivalbijdrage past in dat plaatje.

Ik noteerde verder ook nog nieuw werk van Cosmo’s Midnight, The Secret Sisters feat. Ray LaMontagne, Ride, Calvin Harris, Eefje de Visser en uit eigen land Joy Wellboy feat. Selah Sue.

1DUA LIPATraining season
2VAMPIRE WEEEKNDCapricorn
3SILVESTER BELTLuktelk
4COSMO’S MIDNIGHT FEAT. FRANC MOODYFantasy
5BENJAMIN & BESSParemmin ku kukaan muu
6THE SECRET SISTERS FEAT. RAY LAMONTAGNEAll the ways
7RIDELast frontier
8EEFJE DE VISSERHeimwee
9JOHNNY JANEPlus rien à perdre
10CALVIN HARRIS & RAG’N’BONE MANLovers in a past life
11DON DIABLO & MEARSY FEAT. RBZPhysique
12ALUNA & ROUTE 94Underwater (Mafro remix)
13COSMOSulle ali del cavallo bianco
14METTESONLook to a star
15ADELINE LOVO(Lettre à) mon ex
16PAOLABelle
17ED HARCOURTInto the loving arms of your enemy
18MALIK DJOUDILettre à France
19LISA HOWARDKrossa snällt
20HI-LO & DANNY AVILAParadise
21SALUTESystem
22JONATHAN FLOYD FEAT. ENGLANDODeep deep down
23CAROLINE POLACHEKSpring is coming with a strawberry in the mouth
24ALFIE TEMPLEMANEyes wide shut
25ALICE ET MOIJuste toi et moi
26SYMLThe walker
27OTT LEPLANDKuuvalgus
28BEYONCETexas hold ‘em
29KIM PETRASHead head honcho
30GEORGIAToo much too little
31FOUR TETDaydream repeat
32JOY WELLBOY FEAT. SELAH SUEThese ruins
33DIIVBrown paper bag
34PEARL JAMDark matter