De Pet Shop Boys brengen op 26 april hun vijftiende studioplaat uit, ‘Nonetheless’. Ondertussen zijn Neil Tennant en Chris Lowe uiteraard niet meer van de jongsten, maar ze blijven gewoon lekker doorgaan. Bewijs daarvan is alvast de nieuwe single ‘Loneliness’, vintage Pet Shop Boys en wat mij betreft ook hun beste single in een tijdje. Met een zeer campy act en een enorm sterke meezinger hoopt het niet meer zo jonge Spaanse electropopduo Nebulossa het met ‘Zorra’ te gaan maken op het Eurovisie Songfestival. Met ‘Angel face’ staat Max Colombie er ook weer helemaal en blijft Oscar and the Wolf voor mij ook duidelijk de interessantste popartiest in Vlaanderen. Er verschenen deze week ook fijne nummers van The Blessed Madonna, Dannii Minogue, Mark Knight & Armand Van Helden, Nothing But Thieves, Starsailor en uit eigen land ook Portland, BLUAI, Dimitri Vegas, Jim Aves, Ultra Sunn, The Me In You, Cleymans & Van Geel en Alex Callier samen met Aafke Romeijn.

De Pet Shop Boys brengen op 26 april hun vijftiende studioplaat uit, ‘Nonetheless’. En het moet gezegd, ik ben altijd fan geweest van het Britse duo, vanaf de doorbraak met ‘West End girls’ in 1984, alle hits de jaren nadien en de minder bekende maar vaak nog erg sterke nummers later. ‘Suburbia’, ‘It’s a sin’, ‘What have I done to deserve this’ met Dusty Springfield, ‘Being boring’, ‘Home and dry’, ‘I don’t know what you want but I can’t give it anymore’, ‘Wouldn’t normally do this kind of thing’, de geslaagde samenwerkingen met Kylie Minogue en Years & Years, de hits die ze schreven voor Eighth Wonder (‘I’m not scared’), Liza Minnelli (‘Losing my mind’), Dusty Springfield (‘In private’) enz. Het was allemaal zeer herkenbaar, maar ik hield er ook steeds van, zowel van hun pophits als van hun rustigere electropop en de hardere, vaak instrumentale dance zoals ‘Euroboy’ en de fijne remix van Elvis Presley’s ‘Always on my mind’ in 1988. Ondertussen zijn Neil Tennant en Chris Lowe uiteraard niet meer van de jongsten, maar ze blijven gewoon lekker doorgaan. Bewijs daarvan is alvast de nieuwe single ‘Loneliness’, vintage Pet Shop Boys en wat mij betreft ook hun beste single in een tijdje. Of het nog wat kan worden bij de jeugd en de geformateerde zenders valt sterk te betwijfelen, maar mij hebben ze alleszins weer blij gemaakt met deze fijne comebacksingle.

De songfestivalvoorrondes zijn overal volop aan de gang en zaterdag werd de Spaanse festivalweek Benidorm Fest afgesloten. Er traden nog acht resterende finalisten aan en daar zaten een paar degelijke nummers bij. ‘Zorra’ van het duo Nebulossa viel bij het publiek live heel duidelijk in de smaak, maar het kon ook rekenen op hoge scores van de vakjury en het publiek thuis. De twee vorige edities van Benidorm Fest leverden in Spanje zeer grote hits op. Twee jaar geleden was er ‘Ay mamá’ van Rigoberta Bandini en vorig jaar ‘Nochentera’ van Vicco, dat na een jaar nog steeds in de Spaanse top 30 staat, maar deze publiekslievelingen haalden het toen net niet door het overwicht van de vakjury. Met ‘Zorra’ krijgen de Spanjaarden nu wel hun duidelijke favoriet aan de start van de internationale wedstrijd. ‘Zorra’ is het vrouwelijke woord voor ‘vos’ in het Spaans, maar het is ook een scheldwoord dat ‘hoer’ of ‘slet’ betekent, hetgeen heel vrolijk werd gescandeerd door het enthousiaste publiek dat erop los feestte. Het koppel wil hiermee een statement maken, vrouwelijke kracht uitstralen en de genderstereotypen doorbreken. Met een zeer campy act en een enorm sterke meezinger hoopt het niet meer zo jonge electropopduo het te gaan maken. Ik ben alvast fan, afwachten wat het in Zweden wordt.

Met drie albums die allemaal nummer 1 stonden in Vlaanderen en ‘Warrior’, een tussendoortje dat een grote hit werd, brengt Oscar and the Wolf dit jaar een eerste album bij Sony Music uit. De leadsingle verscheen deze week en die klinkt goed. ‘Angel face’ is melodieuze, licht alternatieve pop, zoals we die van Max Colombie gewend zijn. Hij ging door een moeilijke periode met een drugs- en alcoholverslaving, maar staat er nu weer helemaal en blijft ook duidelijk de interessantste popartiest in Vlaanderen.

Er verschenen deze week ook fijne nummers van The Blessed Madonna, Dannii Minogue, Mark Knight & Armand Van Helden, Nothing But Thieves, Starsailor en uit eigen land ook Portland, BLUAI, Dimitri Vegas, Jim Aves, Ultra Sunn, The Me In You, Cleymans & Van Geel en Alex Callier samen met Aafke Romeijn.

1PET SHOP BOYSLoneliness
2NEBULOSSAZorra
3OSCAR AND THE WOLFAngel face
4JAAKKO EINO KALEVI & ALMA JODOROWSKYPalace in my head (Fred Falke remix)
5MARLENAAmor de verano
6THE BLESSED MADONNA FEAT. CLEMENTINE DOUGLASHappier
7DANNII MINOGUE & AUTONEThinking ‘bout us
8MARK KNIGHT & ARMAND VAN HELDENDon’t abuse it
9NOTHING BUT THIEVESOh no :: he said what?
10PORTLANDHow it is
11CLUB 8Just like heaven
12STARSAILORDead on the money
13EVERYTHING EVERYTHINGThe end of the contender
14PLUKOKeep on dancing
15ALEX ADAIRWe’ll always have each other
16AR/COCherry lips
17THE ROOPSimple joy
18SHAZNAY LEWISKiss of life
19NADJA EVELINAFuck up
20BELINDACactus
21NORAH JONES FEAT. REMI WOLFChange
22BLUAICeiling stars
23EEE GEEPromise to pick up the phone
24AAFKE ROMEIJN FEAT. ALEX CALLIERBlij
25DEPECHE MODEBefore we drown
26MØME FEAT. LEO STANNARDOlympic touch
27LOGIC1000 FEAT. ROCHELLE JORDANPromises
28WAVEDASH, MADEON & TORO Y MOIAll ur luv
29KRYDIkke nogens mere
30DEL WATER GAP FEAT. HOLLY HUMBERSTONECigarettes & wine
31BOMBAY BICYCLE CLUB FEAT. LUCY ROSEWillow
32DINA ÖGONJag vill ha allt
33ST. PEDRODos extraños (cuerteto de cuerda)
34ROZALEN FEAT. FERNANDO VELAZQUEZTodo lo que amaste
3524KGOLDNClarity
36DIMITRI VEGAS X CHAPTER & VERSE X GOODBOYSGood for you
37JIM AVESHonest
38JAZZYShooting star
39BAKERMATLow again
40BISCITSLife goes on
41WILL CLARKE & BURNSGive me
42HERA BJÖRKScared of heights
43ROBIN PACKALENKuumilla hiilillä
44SAMIR & VIKTORHela världen väntar
45MANTRAMe vas a ver
46ANGYSe quién soy
47KIDS RETURNLovers wars
48BILLY JOELTurn the lights back on
49ULTRA SUNNShake your demons
50REX THE DOGChange this pain for ecstasy
51D.O.D FEAT. HANNAH BOLEYNDominos
52DAVID OTEROEstrellas y fantasmas
53PIGNOISE & HOMBRES GNada que perder
54THE ME IN YOUOh no
55CLEYMANS & VAN GEELAnders
56USHER & PHEELZRain
57ENRIQUE IGLESIAS & YOTUELFría