Justin Timberlake komt half maart aanzetten met zijn zesde album en deze week werd de eerste single gereleaset. ‘Selfish’ klinkt een beetje ouderwets, maar heeft een heel sterke melodie. Wat mij betreft is dit een zeer geslaagde comeback voor Justin. Benjamin Ingrosso is terug met ‘Kite’, zijn visitekaartje voor een nieuw album en een tournee waarmee hij duidelijk ook meer op het buitenland mikt. Het was acht jaar wachten op het vierde album van het Franse Justice. ‘Hyperdrama’ komt eraan op 26 april en deze week verscheen een dubbele single met als hoofdtrack ‘One night/all night’ waarop het duo samenwerkt met Tame Impala. Verder ook goede nieuwe nummers van Phosphorescent, Grandaddy, Purple Disco Machine, Liam Gallagher & John Squire, Elbow, een Pet Shop Boys-cover van TR/ST & Jake Shears en uit eigen land ook Hooverphonic, Isabelle A, Puggy, Noé Preszow, Amber Broos & The Subs, Casual, Lara Fabian en ILA.

Na succes met boysband *N Sync sloeg Justin Timberlake begin 2003 wereldwijd toe met zijn solodebuut ‘Justified’, met daarop ook bij ons tal van hits als ‘Cry me a river’ en ‘Rock your body’. Het succes bleef duren met bijv. ‘Mirrors’ en monsterhit ‘Can’t stop the feeling!’ die ook in Vlaanderen de grootste hit van 2016 was. Na een kalme periode komt Justin half maart aanzetten met zijn zesde album, ‘Everything I thought it was’, en deze week werd de eerste single gereleaset. ‘Selfish’ klinkt bij de eerste luisterbeurt nogal gewoon, misschien zelfs een beetje melig, maar het heeft wel een sterke melodie. Hoewel het nummer niet echt origineel aandoet, vind ik het wel heel mooi. We worden een beetje terug in de tijd gekatapulteerd, maar wat mij betreft is dit een zeer geslaagde comeback voor Justin.

Benjamin Ingrosso won in 2018 Melodifestivalen en mocht voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival. Daar werd hij zevende en sindsdien is hij één van de populairste en meest interessante artiesten aan het Zweedse popfirmament. Hij laat zich niet in een genrehokje stoppen en zingt soms in het Engels, maar net zo graag in het Zweeds. Nu is hij terug met ‘Kite’, zijn visitekaartje voor een nieuw album en een tournee waarmee hij duidelijk ook meer op het buitenland mikt. Naar eigen zeggen wil hij nooit te modern of experimenteel klinken, maar wil hij vooral tijdloze muziek maken. Met het aanstekelijke ‘Kite’ lijkt hij daar weer in geslaagd, want het combineert pop met een vleugje soul uit het verleden, terwijl het net zo goed hedendaags klinkt.

Het was acht jaar wachten op het vierde album van het Franse Justice. ‘Hyperdrama’ komt eraan op 26 april en deze week verscheen een dubbele single met als hoofdtrack ‘One night/all night’ waarop het duo samenwerkt met Tame Impala. Die samenwerking stond in de sterren geschreven en ze stelt niet teleur. Het nummer brengt het typische geluid van de heren harmonieus samen.

Naast de net vermelde toppers kwamen er deze week ook goede nieuwe nummers uit van Phosphorescent, Grandaddy, Purple Disco Machine, Liam Gallagher & John Squire, Elbow, een Pet shop Boys-cover van TR/ST & Jake Shears en uit eigen land ook Hooverphonic, Isabelle A, Puggy, Noé Preszow, Amber Broos & The Subs, Casual, Lara Fabian en ILA.

1JUSTIN TIMBERLAKESelfish
2BENJAMIN INGROSSOKite
3JUSTICE & TAME IMPALAOne night/all night
4PHOSPHORESCENTRevelator
5GRANDADDYLong as I’m not the one
6TR/ST & JAKE SHEARSBeing boring
7PURPLE DISCO MACHINE & ASDISBeat of your heart
8HOOVERPHONICFake is the new dope
9LIAM GALLAGHER & JOHN SQUIREMars to Liverpool
10ISABELLE ANieuw begin
11STEPHANEMa chérie
12VICTOR LEKSELLTid & tro
13EFECTO PASILLO & CAZTROFantasía
14PUGGYSad enough
15ELBOWLovers’ leap
16JOHNNY MARRThe answer
17DON DIABLO & LUCKY LUKEWTF R U!?
18ADELPHI MUSIC FACTORYEverybody’s dancing
19RY XLençóis (love me) (Cassian remix)
20ROSEELUReal love
21PAUL OSKARElskar þú mig ennþá
22ØSTENRegn
23SAINT DXJamais vu le jour
24NOE PRESZOW27
25BAILEN FEAT. AMOS LEEThese bones
26OVERPASSStay up
27AMBER BROOS & THE SUBSThe pulse
28CARLITACash for love
29OPPIDANMr. Sandman
30BON ENTENDEUR & NICOLETTAFio maravilha
31CASUALBlast for me
32DANIEL SABATER & YAREAEmbabiao
33BACILOSAnoche
34EMMA SEHESTED HØEGAldrig helt nok
35Fake Chanel
36EMPRESS OF FEAT. MUNAWhat’s love
37BELEN AGUILERALolita
38VARRY BRAVARomamor
39BANANARAMASupernova
40ARIANA DEBOSE, BOY GEORGE & NILE RODGERSElectric energy
41CAIUSDevotion
42NEROBlame you
43BRITTANY HOWARDProve it to you
44THE WANNADIESIt’s you (it’s you it’s you it’s you)
45MIKEL ERENTXUN FEAT. ANNI B SWEETTú y yo
46DEPOLLo que pido
47KANY GARCIA & CARLA MORRISONQue vuelva
48LEO RIZZI & PATY CANTUMalvas
49LARA FABIANTa peine
50PALACEBleach
51MARK KNOPFLERAhead of the game
52CLIPZ & ROSE GRAYThe touch
53NORLIE & KKVLånga vägen hem
54ILAAll again