In maart verschijnt ‘Une autre vie’, het tiende album van Raphaël waarvan deze week alvast de gelijknamige, mooie, melancholische single uitkwam. Ook in maart komt de nieuwe plaat van Andreas Odbjerg uit, Denemarkens populairste jonge zanger. In lijn met een aantal van zijn vorige hits wordt de ironische tekst van ‘Benny’ ondersteund door een vrolijke, uptempo melodie waarmee Andreas naar de jaren ’80 knipoogt. ‘Silent days’, het album van The Bony King Of Nowhere uit 2018 is voor mij nog steeds een van de beste lokale albums van de voorbije tien jaar. Ik ben dan ook blij dat volgende week eindelijk de opvolger ‘Everybody knows’ verschijnt, met daarop alvast de mooie single ‘Falling into place’. Er zijn deze week ook nog sterke singles van de Duitse Maxim, Dani Fernández, Voyou met Vanessa Paradis, Villagers, Dhruv, The Libertines en van bij ons ook nog Novastar, Bolis Pupil, Soft Boy, Mooneye, Geraldines, Amatorski, Absynthe Minded, ODO, Vaya Con Dios en Morgan.

In maart verschijnt ‘Une autre vie’, het tiende album van Raphaël waarvan deze week alvast de gelijknamige, mooie, melancholische single uitkwam. Daarin heeft hij het over zijn leven met actrice Mélanie Thierry met wie hij al sinds 2002 een koppel vormt. Sinds het immense succes van zijn derde album ‘Caravane’ en de gelijknamige single een van de grootste Franse hits en klassiekers van het decennium werd, bleef Raphäel om de paar jaar met interessant werk op de proppen komen en fijne singles afleveren zoals ‘Le vent de l’hiver’, ‘Bar de l’hôtel’, ‘Manager’ en ‘L’année la plus chaude de tous les temps’. Het succes werd steeds minder mainstream doordat zijn muziek ook wat experimenteler werd, maar als het album in lijn met de single ligt, zal zijn nog steeds ruime schare fans ervan smullen.

Ook in maart komt de nieuwe plaat van Andreas Odbjerg uit, Denemarkens populairste jonge zanger. ‘Stor mand’, zijn duet uit 2021 met collega Tobias Rahim, werd in eigen land zowat de grootste hit aller tijden en zijn tweede album, dat in oktober 2022 verscheen, zakte pas eind november 2023 voor het eerst uit de album top 5. Het lijdt dan ook geen twijfel dat nieuwe single ‘Benny’ in zijn thuisland wederom een enorm chartavontuur te wachten staat. Het nummer gaat over een stoere, sterke man die bij wijze van spreken een auto kan optillen, maar er niet in slaagt zijn gevoelens te uiten. In lijn met een aantal van zijn vorige hits wordt de ironische tekst ondersteund door een vrolijke, uptempo melodie waarmee Andreas naar de jaren ’80 knipoogt. Hij schreef het album tijdens de zomerhitte in Zuid-Frankrijk.

‘Silent days’, het album van The Bony King Of Nowhere uit 2018? is voor mij nog steeds een van de beste lokale albums van de voorbije tien jaar. Het stond vol sterke, melancholische songs zoals het titelnummer, ‘Waiting for your sign’, Every road’ en vooral het prachtige ‘Like lovers do’, met steeds de engelenstem van Bram Vanparys in de hoofdrol. Ik ben dan ook blij dat volgende week eindelijk de opvolger ‘Everybody knows’ verschijnt. De twee singles van eind 2023 waren al een mooi voorsmaakje, maar de nieuwe single ‘Falling into place’ staat, wat mij betreft, nog een trapje hoger. Naar eigen zeggen is het ook het meest hoopvolle nummer van het album. Hij werd er tot zijn eigen verbazing voor geïnspireerd door ‘As it was’ van Harry Styles dat hij maar niet uit zijn hoofd kreeg, hoewel hij probeerde een nummer in de stijl van PJ Harvey te schrijven…

Er zijn deze week ook nog sterke singles van de Duitse Maxim, Dani Fernández, Voyou met Vanessa Paradis, Villagers, Dhruv, The Libertines en van bij ons ook nog Novastar, Bolis Pupil, Soft Boy, Mooneye, Geraldines, Amatorski, Absynthe Minded, ODO, Vaya Con Dios en Morgan.

1RAPHAËLUne autre vie
2ANDREAS ODBJERGBenny
3THE BONY KING OF NOWHEREFalling into place
4MAXIM & ANTJE SCHOMAKERNie da
5DANI FERNANDEZTodo cambia
6VOYOU FEAT. VANESSA PARADISLe bal
7NOVASTARLook at you now
8VILLAGERSThat golden tme
9DHRUVTragedy
10ANISH KUMARDeewana deewana
11ALLIE XOff with her tits
12ALINELa lune sera bleue
13THE LIBERTINESShiver
14ED HARCOURTDeathless
15ADRIANNE LENKERSadness as a gift
16INDIA MARTINEZ, GREEICY & LELE PONSLas burbujas del jacuzzi
17MOLLY LEWIS & THEE SACRED SOULSCrushed velvet
18THE JESUS AND MARY CHAINChemical animal
19A CERTAIN RATIOAll comes down to this
20KAISER CHIEFSBurning in flames
21BOLIS PUPILSpicy crab
22TINLICKER FEAT. CIRCA WAVESNothing to lose
23SHYGIRL & BOYS NOIZETell me
24BECKY HILL & SONNY FODERANever be alone
25JOSE JAMESSaturday night (need you now)
26NORAH JONESRunning man
27SOFT BOYBooks
28CAGE THE ELEPHANTNeon pill
29CALCUTTAGiro con te
30SARA ZACHARIASLångt från oss
31MOONEYEOut of place
32GERALDINESOut
33BARBARA PRAVIBravo
34KYGO & AVA MAXWhatever
35KUNGS, DAVID GUETTA & IZZY BIZUAll night long
36ENDLESS SUMMER FEAT. SADIE ROSERest of my life
37VINTAGE CULTURE, MAVERICK SABRE & TOM BREUWeak
38MAX FEAT. DUCKWRTHSay less
39MOOONRichard has a racecar
40DECLAN MCKENNAMulholland’s dinner and wine
41LOVINGNo mast
42THE DANDY WARHOLS & FRANK BLACKDanzig with myself
43TRASHI & ZAHARAUno más
44AGENTS OF TIME & ROSS QUINNFriend of mine
45R3HAB, VIZE & JP COOPERJet plane
46SATIN JACKETS & SMALL BLACKWhy change the world
47ALVARO DE LUNASuerte;)
48RACHEL CHINOURIRINever need me
49AMATORSKICome to dust
50ABSYNTHE MINDEDNatural
51ODOOne last time
52GOOD NEIGHBOURSHome
53THE NITSThe tree
54VAYA CON DIOSUna mujer
55ARTHUR H FEAT. -M-Los magnificos
56GOSSIPReal power
57MORGANAbdo