Met ‘Yes, and?’ gaat Ariana Grande wellicht een comeback van jewelste maken. Ze lijkt sterk geïnspireerd door de gesofisticeerde door disco beïnvloede popdanshits van Madonna, George Michael en Lisa Stansfield van begin jaren’ 90. Acht jaar na haar vorige album komt Olivia Ruiz in maart terug met haar zevende plaat: ‘La réplique’. De nieuwe single, ‘Le sel’, draagt ze alvast op aan haar zoon. ‘1995’ is de opvolger van ‘Suburban house’, het mooie, sfeervolle duet met Lana Del Rey, dat in oktober uitkwam, nog steeds groeit bij elke luisterbeurt en Holly Macve veel meer op de voorgrond bracht. Verder zijn er deze week ook nog Alle Farben & Lewis Thompson feat. Mae Muller, Pipiolas & Rigoberta Bandini, The Black Keys, Bombay Bicycle Club, MGMT, Enrico Nigiotti, Jennifer Lopez en Fat Dog. Uit eigen land noteerde ik titels van Zimmerman, Ivy Falls, Willem Ardui, David Vandyck, Tout Va Bien, Stereoclip, Frimout & Manon en Metejoor.

Al ruim tien jaar geldt Ariana Grande wereldwijd als een van de belangrijkste popprinsessen. Ze concentreerde zich vorig jaar op de filmopnamen van ‘Wicked’ en ze pakt meer dan drie jaar na haar vorige album uit met een nieuwe single. Ik had nooit echt veel te zoeken in het repertoire van de jonge zangeres, maar met ‘Yes, and?’ gaat ze wellicht een comeback van jewelste maken. Het nummer is immers enorm hitgevoelig en kan ook mij erg bekoren. Ze lijkt sterk geïnspireerd door de gesofisticeerde door disco beïnvloede popdanshits van Madonna, George Michael en Lisa Stansfield van begin jaren’ 90. Ik denk nu al dat dit een van de grootste hits van 2024 zal worden…

Olivia Ruiz werd bekend in 2001 via de eerste editie van Star Academy, zowat de Franse versie van Idool. Door het succes van de singles ‘J’traîne des pieds’ en ‘La femme chocolat’ brak ze in 2005 stevig door met haar tweede album en werd ze een van de populairste en meest eigenzinnige zangeressen van Frankrijk. Daarna volgden nog sterke nummers als ‘Elle panique’, ‘My lomo & me’ en ‘Volver’. Ondertussen schreef ze twee heel succesvolle romans en kreeg ze een zoon Nino. Acht jaar na haar vorige album komt ze in maart terug met haar zevende plaat: ‘La réplique’. De nieuwe single, ‘Le sel’, draagt ze alvast op aan haar zoon. Het is een gevoelige ballad met Spaanse invloeden zoals wel vaker het geval is in het oeuvre van de zangeres uit Carcassonne.

Op 2 februari verschijnt ‘Time is forever’, het derde album van de Iers-Amerikaanse Holly Macve. “Het is voor mij het begin van een nieuw tijdperk. Tijdens het maken van de plaat bracht ik veel dagen en nachten alleen door in vreemde, door sigaretten besmeurde motels, waar ik groots droomde en remmingen overwon. Ik heb veel van mijn ziel in deze nummers gestopt en ik ben super enthousiast om ze te kunnen delen en live spelen,” zegt de zangeres. De nieuwe single ‘1995’ is de opvolger van ‘Suburban house’, haar mooie, sfeervolle duet met Lana Del Rey, dat in oktober uitkwam, nog steeds groeit bij elke luisterbeurt en haar veel meer op de voorgrond bracht.

Mae Muller, Britse songfestivalkandidate van vorig jaar, loste een leuke samenwerking met Alle Farben & Lewis Thompson, Pipiolas riep de hulp in van Rigoberta Bandini en verder zijn er deze week ook nog The Black Keys, Bombay Bicycle Club, MGMT, Enrico Nigiotti, Jennifer Lopez en Fat Dog. Uit eigen land noteerde ik titels van Zimmerman, Ivy Falls, Willem Ardui, David Vandyck, Tout Va Bien, Stereoclip, Frimout & Manon en Metejoor.

1ARIANA GRANDEYes, and?
2OLIVIA RUIZLe sel
3HOLLY MACVE1995
4ALLE FARBEN & LEWIS THOMPSON FEAT. MAE MULLERLove hurt repeat
5PIPIOLAS & RIGOBERTA BANDINILa niña bonita
6THE BLACK KEYSBeautiful people (stay high)
7BOMBAY BICYCLE CLUB FEAT. MATILDA MANNFantasneeze
8MGMTNothing to declare
9ENRICO NIGIOTTIIn punta di piedi
10JENNIFER LOPEZCan’t get enough
11BANDIT & BELFORTJenny (heaven can you hear me) (Paul Woolford remix)
12DOMBRESKY & JADEDAll for you
13METTE & SAM GELLAITRYDarling drive
14DUSINNår det braender
15FAT DOGAll the same
16KALI UCHIS FEAT. PESO PLUMAIgual que un ángel
17THOMAS STENSTRÖM FEAT. HURULAHålla tillbaks
18THE SMILEFriend of a friend
19ZIMMERMANOther plans
20IVY FALLSBlue
21PALACE ROYALEUmakemenotwannadie
22BENJAMIN FRANCIS LEFTWICHNew York
23EX-OTAGOLa puzza della città
24FULMINACCI+1
25WILLEM ARDUIToeval
26SHAZNAY LEWISMiracle
27KAI BOSCHTulips
28JACK WINSBend n snap
29DAVID VANDYCKHeeft samenzijn nog zin
30THE LEMONHEADSSeven out
31TOUT VA BIENSpider
32HAUXSenna
33LESCOP FEAT. HALO MAUDLa femme papillon
34GWENDOLINERock 2000
35STEREOCLIP & MONDINGOMystery
36FROUKJEKwijt
37HUGEL & ALEX GUESTAReady to go (my addiction)
38HIDDNOn my mind
39SIGMA & CRYSTAL FIGHTERSSomeone to hold on to
40JANNAOnnistu elämään
41SUKI WATERHOUSEOMG
42GIANT ROOKSPink skies
43EKKSTACYChicago
44RIDEPeace sign
45SPACEY JANEOne bad day
46SHERYL CROWEvolution
47FELICIA TAKMANVad är det för fel på Felicia?
48DANIEL SABATERNo me quiero pegar
49JAMIE XXIt’s so good
50MIRELLATimanttei
51CAMELPHATRunning man
52ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTALAlibi
53FELIX JAEHN & LEONYWaking up
54GORGON CITY FEAT. BBYAFRICKABiggest regret
55DISCO LINES X J. WORRA X ANABEL ENGLUNDCutting loose
56KRAANTJE PAPPIEDangerous
57ALBERT NEWTONSomewhere in the dark
58ALAIN CHAMFORT & SEBASTIEN TELLIERWhisky glace
59FRIMOUT & MANONDiepe wortels
60ASTRID STwo hands
61JAMES ARTHURBitter sweet love
62METEJOORDe zijlijn
63BILL RYDER-JONESI hold something in my hand
64ARIETEQuattro inverni
65AKA 7EVENNon dimenticare