De DJ en producer Dombresky bracht deze week ‘Lift off’ uit met de bekende, aanstekelijke sample van ‘Ich bin wie du’, de nummer 1-hit uit 1976 van de Duitse disco- en schlagerdiva Marianne Rosenberg. Op 12 januari komt het zestiende album van Biagio Antonacci uit: ‘L’interno’. Deze week verscheen een nieuwe, uptempo single, in de typische Antonacci-stijl. Sinds half jaren ’80 geldt Lena Philipsson als een van de populairste zangeressen in Zweden. In 1987 won ze niet op Melodifestivalen, maar ‘Dansa i neon’ groeide uit tot een gigantische songfestivalklassieker. Deze week verscheen een remix van het iconische nummer, niet zo sterk als het origineel, maar het blijft wel leuk. Er zijn verder ook nog Noel Gallagher’s High Flying Birds met een cover van Joy Division’s ‘Love will tear us apart’, Ash, Leiva, Lost Frequencies & Bastille en Dâm-Funk feat. Soulwax.

De DJ en producer Dombresky trok van Zuid-Frankrijk naar Miami waar hij samenwerkte met o.a. Armand Van Helden, Diplo en Claptone. Deze week bracht hij ‘Lift off’ uit met de bekende sample van ‘Ich bin wie du’, de nummer 1-hit uit 1976 van de Duitse disco- en schlagerdiva Marianne Rosenberg. Het begin van dat nummer is nog steeds zeer herkenbaar en het is dan ook vreemd dat het zolang heeft geduurd voor het zo doeltreffend werd gesampled. Dat gebeurde eerder ook al met bijv. ‘You’re the first, the last, my everything’ van Barry White met ook al zo’n niet stuk te krijgen intro.

Op 12 januari komt het zestiende album van Biagio Antonacci uit: ‘L’interno’. Deze week verscheen een nieuwe, uptempo single, in de typische Antonacci-stijl. Op het album zullen ook de nummers staan die hij in 2023 uitbracht met Tananai en Benny Benassi.

Sinds half jaren ’80 geldt Lena Philipsson als een van de populairste zangeressen in Zweden, hoewel de hits nu uiteraard minder groot zijn en ze ook minder uitbrengt. In 1986 brak ze door na haar tweede plaats op Melodifestivalen met het nog steeds sterke ‘Kärleken är evig’, waarmee ze het net niet haalde en ze dat jaar misschien meer concurrentie had kunnen bieden aan Sandra Kim. Het jaar nadien won ze opnieuw niet met ‘Dansa i neon’ dat in Zweden uitgroeide tot een gigantische songfestivalklassieker en de strijd toen ook misschien had kunnen aangaan met ‘Hold me now’ van Johnny Logan. Deze week verscheen een remix van het iconische nummer, niet zo sterk als het origineel, maar het blijft wel leuk. Lena werd trouwens ook in 1988 nog eens tweede op Melodifestivalen en dook daarna pas in 2004 terug op in de liedjeswedstrijd. Toen won ze wel met ‘Det gör ont’, dat ze op het songfestival in het Engels zong als ‘It hurts’. Ze werd er vijfde mee en scoorde er ook bij ons een kleine hit mee.

Deze week waren er verder ook nog Noel Gallagher’s High Flying Birds met een cover van Joy Division’s ‘Love will tear us apart’, Ash, Leiva, Lost Frequencies & Bastille en Dâm-Funk feat. Soulwax.

1DOMBRESKYLift off
2BIAGIO ANTONACCIA cena con gli dei
3LENA PHILIPSSONDansa i neon (N!NE remix)
4THE BUDOS BANDCrescent blade
5NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDSLove will tear us apart
6ASHCrashed out wasted
7LUKE SITAL-SINGHMoon river
8LEIVASashimi
9TIM ATLAS & RAPHAEL FUTURALifeboat
10FIORIOUS & BAWRUTDon’t let it be the last time
11ZERB FEAT. SOFIA NZAUMwaki (Tiësto’s VIP mix)
12KIKIDance with somebody
13LOST FREQUENCIES & BASTILLEHead down
14DÂM-FUNK FEAT. SOULWAXLos santos drug wars
15AIBABerlin
16BOLAGET & VICTOR LEKSELLLåt mig va
17CUCOWhen the day comes to an end (DJ Sliink remix)
18ELOÏZPlus de place pour ta peine
19RHODESAll I’ve ever known
20LUCY GAFFNEYLocked up never fade
21FLETCHER REED & PORTAIRSleepwalking again
22ALLAH-LASSky club
23THE POLYPHONIC SPREESection 48 (Shadows on the hillside)
24RAFLa mia cosa
25CHRIS HOLSTENOslo
26HOSHIMarcel