De zussen Paola & Chiara sluiten het jaar af met een leuke single ‘Solo mai’. Het iconische duo vierde begin dit jaar een geslaagde comeback op het festival van San Remo en presenteert begin februari elke avond de pre-show op de RAI. Er verscheen deze week ook een verrassende samenwerking tussen Rigoberta Bandini en Julieta Venegas. Het popnummer flirt een beetje met urban en elektronica, maar de Catalaanse inslag van Rigoberta is meer aanwezig in de zoals steeds ironische teksten, terwijl het ritme en de melodie meer bij de latin sound van Julieta aansluiten. Tom Odell stond deze week op het podium van de Warmste Week en nu is er het mooie ‘The end’, een voorsmaakje van zijn nakende nieuwe album. Ik noteerde ook nog Estopa, Juanes, de Purple Disco Machine remix van Ryan Gosling’s ‘I’m just Ken’, Joy Anonymous met een oude van de Sugababes en ook Bazart & Pommelien Thijs. Heel fijne feestdagen!

De Italiaanse zussen Paola & Chiara Iezzi sluiten het jaar af met een heel leuke single ‘Solo mai’. Het iconische duo scoorde in het eerste decennium van deze eeuw veel grote hits in Italië en vierde begin dit jaar een geslaagde comeback op het festival van San Remo met de hit ‘Furore’, waarmee ze trouw bleven aan hun sound van pop, disco en dance. Ze schreven de nieuwe single samen, lieten hem producen door de Zweed Stefan Storm en brachten het nummer in première op de finale van ‘San Remo Giovani’. Op het grote festival begin februari gaan de zussen elke avond de pre-show ‘Prima Festival’ presenteren op de RAI.

Er verscheen deze week ook een zeer verrassende samenwerking tussen Rigoberta Bandini en Julieta Venegas. Rigoberta nam een muzikale pauze dit jaar, maar ging wel aan de slag als actrice waarvoor ze zelfs een nominatie op de Goya Awayds, de Spaanse filmprijzen, in de wacht sleepte. Julieta bracht eind vorig jaar het album ‘Tu historia’ uit en won er de Latin Grammy voor het beste popalbum mee. Samen schreven de dames een licht feministisch volkslied waarin ze het o.a. over toxische relaties hebben. Het popnummer flirt een beetje met urban en elektronica, maar de Catalaanse inslag van Rigoberta is meer aanwezig in de zoals steeds ironische teksten, terwijl het ritme en de melodie meer bij de latin sound van Julieta aansluiten.

In april 2013 stond Tom Odell op nummer 1 in Vlaanderen met zijn debuut ‘Another love’. Tien jaar later is het nummer door de oorlog in Oekraïne en de hype op TikTok nog steeds enorm populair. Na die eerste hit volgden een hele resem singles en een paar albums, helaas met steeds minder succes. Nochtans waren daar vaak sterke nummers bij zoals ‘I know’ in 2014 en ‘Jubilee Road’ en de fijne Prins Thomas remix van ‘If you wanna love somebody’ in 2018. Deze week stond Tom op het podium van de Warmste Week en nu is er het mooie ‘The end’, een voorsmaakje van zijn nakende album ‘Black Friday’.

Er zijn verder niet veel releases deze week, maar ik noteerde toch ook nog Estopa, Juanes, de Purple Disco Machine remix van Ryan Gosling’s ‘I’m just Ken’, Joy Anonymous met een oude van de Sugababes en ook Bazart & Pommelien Thijs. Heel fijne feestdagen!

1PAOLA & CHIARASolo mai
2RIGOBERTA BANDINI & JULIETA VENEGASQué más da
3TOM ODELLThe end
4JUSTIN MYLO & KAREN HARDINGRescue me
5JOY ANONYMOUS & SUGABABESPush the button
6JUANESNacimos solos
7ESTOPALa rumba del Pescailla
8STU LARSENOut of the blue
9VETUSTA MORLALa sábana de mis fantasmas
10BAZART & POMMELIEN THIJSHou mij vast
11ANAÏS MVAJ’aimerais danser avec toi
12STILL WOOZYAnyone but you
13RYAN GOSLING & MARK RONSONI’m just Ken (Purple Disco Machine remix)
14DISCO LINES & SHIP WRECK FEAT. DAYAPeace of mind
15DE RANCHOOtra Navidad sin ti
16DANIEL LEGGSAmerican fantasy
17ZAHO DE SAGAZAN99 Luftballons
18JAX JONES & ROBBIEGForever
19OLIVER CRONIN & TOPIC1, 2, 3
20JESSICA MAUBOYNever giving up
21PATRICK WOLFPumpkin soup
22BOMBAY BICYCLE CLUB FEAT. NILÜFER YANYAMeditate
23SHYGIRL FEAT. KINGDOMF@k€