Om het succes en de twintigste verjaardag van zijn eerste album ‘L’amour parfait’ te vieren nodigde Cali dertien artiesten uit die hem nauw aan het hart liggen en goot hij alle nummers in duetten. Zo zijn bijv. Calogero, Francis Cabrel en Olivia Ruiz van de partij en als eerste single koos hij voor het heel fijne ‘Le grand jour’ met Bénabar. De jonge Madrileen Pol Granch nam even pauze en keert nu terug met het leuke ‘TiroteAo’. The Libertines kondigden hun vierde album ‘All quiet on the eastern esplanade’ aan. De nieuwe single ‘Night of the hunter’, genoemd naar de duistere filmklassieker met Robert Mitchum, klinkt alvast veelbelovend. Er zijn ook nog leuke remixes van Purple Disco Machine en Temples, een Kylie-cover van Cub Sport en nieuw werk van Suede, Stephen Sanchez en The Killers. Uit eigen land is er DJ Licious, Doowy, Newmoon, Mooneye en op de valreep Dana Winner.

Twintig jaar geleden brak Bruno Caliciuri door als Cali. De zanger uit Perpignan kon met zijn mix van chanson en rock al snel zijn plaats opeisen in de Franse muziekscene. Om het succes van zijn eerste album ‘L’amour parfait’ te vieren nodigde hij dertien artiesten uit die hem nauw aan het hart liggen en goot hij alle nummers in duetten. Zo brengt hij de klassiekers ‘Elle m’a dit’ en ‘C’est quand le bonheur’ met Calogero en Francis Cabrel, maar ook bijv. Olivia Ruiz, Stephan Eicher en zelfs Adamo zijn van de partij. Voor de eerste single koos Cali voor het heel fijne ‘Le grand jour’ waarop hij het gezelschap krijgt van Bénabar.

De jonge Madrileen Pol Granch won in 2018 de Spaanse X Factor. Met zijn Frans-Spaanse roots werd hij in 2021 gecast voor de populaire Netflix-serie ‘Elite’ en vervolgens scoorde hij met de hulp van Marc Segui en Rauw Alejandro met ‘Tiroteo’ een monsterhit in de Spaanstalige landen. Succes en roem volgden, maar daar kon hij moeilijk mee omgaan, waardoor hij even pauze nam. Nu rekent hij met die periode af op de leuke nieuwe single ‘TiroteAo’.

In oktober losten The Libertines een nieuwe single en kondigden ze hun vierde album ‘All quiet on the eastern esplanade’ aan. Het is alweer twintig jaar geleden dat ze met hun tweede album ‘The Libertines’ in Engeland op 1 stonden en ze na het succes van de Britpop in de jaren ’90 met groepen als Blur, Oasis en Suede, de aanvoerders van een nieuwe generatie Britse rockgroepen werden. Boegbeeld en enfant terrible Pete Doherty bracht regelmatig solomateriaal uit en werkte ook samen met andere artiesten, vaak in Frankrijk, en deed ook als Babyshambles een paar leuke worpen. Zijn kompaan Carl Barât leverde in 2013 o.a. ‘The dark, it comes’ met Vanessa Paradis af, maar de fans van weleer zullen blij zijn dat beide heren in 2024 eindelijk met een opvolger voor hun derde album uit 2015 op de proppen komen. De nieuwe single ‘Night of the hunter’, genoemd naar de duistere filmklassieker met Robert Mitchum, klinkt alvast veelbelovend.

Kerstmuziek neemt het weer over en dus verschijnen er de volgende weken veel minder belangrijke nummers. Dat is ook deze week al goed te merken. Toch zijn er ook nog leuke remixes van Purple Disco Machine en Temples, een Kylie-cover van Cub Sport en nieuw werk van Suede, Stephen Sanchez en The Killers. Uit eigen land is er DJ Licious, Doowy, Newmoon, Mooneye en op de valreep Dana Winner.

1CALI & BENABARLe grand jour
2POL GRANCHTiroteAo
3THE LIBERTINESNight of the hunter
4PURPLE DISCO MACHINE X DUKE DUMONT X NOTHING BUT THIEVESSomething on my mind (Braxe + Falcon remix)
5TEMPLESGamma rays (Sean Ono Lennon remix)
6CUB SPORTCan’t get you out of my head
7SUEDEYou don’t know me
8KUUMAASatama
9DJ LICIOUS FEAT. JIMINIThat kinda love
10THE KNOCKS & SOFI TUKKEROne on one
11DEAD OR ALIVEYou spin me round (like a record) (Gusted remix)
12RÖYKSOPP FEAT. BEKI MARIThis time, this place (Henry Saiz Downtempo Egodeath version)
13STEPHEN SANCHEZHigh
14EL PERRO DEL MAR & VESSELKiss of death
15THE KILLERSSpirit
16ALISON GOLDFRAPPGateaux & gelato (James Greenwood remix)
17MEDUZA X FERRECK DAWN X CLEMENTINE DOUGLASI got nothing
18JESS GLYNNEFriend of mine (Paul Woolford remix)
19INNER CITY FEAT. STEFFANIE CHRISTI’ANWhat you don’t know
20GABRY PONTE X BSHP X JOE CLEERELosing you
21KALEIDAHollow (Joe Goddard remix)
22ROYEL OTISHeading for the door
23IDLESGrace
24PEPITETrès bleu
25ARLO PARKS FEAT. LOUS AND THE YAKUZAI’m sorry
26DAY WAVEAs you are
27FRED AGAIN.. FEAT. BABY KEEMLeavemealone
28ERO808 & NXSTYDust
29COSMO’S MIDNIGHT FEAT. FOREST CLAUDETTEBorrowed time
30BOLAGETAstronaut
31DOOWYCoule encore
32NEWMOONEternal fall
33DANNY VERALike it always was
34MEATBODIESHole
35THE VACCINESLove to walk away
36GREEN DAYDilemma
37LE YOUTHMorning light (Gem + Tauri remix)
38REX THE DOGChange this pain for ecstasy (Azzecca remix)
39DIEGO TORRES, ANGELA TORRES & BENJA TORRESLas leyes de la vida
40MOONEYEBranches
41ADRIANNE LENKERRuined
42VOYOUEnfin
43DANA WINNERIk neem je mee