Dua Lipa releaste deze week het heel aanstekelijke ‘Houdini’ als eerste single van haar in 2024 te verschijnen derde album. Ze riep de hulp van Tame Impala’s Kevin Parker in en dat hoor je ook een beetje, zeker in het tweede deel van het nummer. Met meer dan 30 top 40-noteringen is Suede een van mijn lievelingsgroepen. Vooral in de hoogdagen van de Britpop en hun topalbum ‘Coming up’ in 1996 was ik er dol op. Nu is er de nieuwe single ‘The sadness in you, the sadness in me’. Er kwam deze week ook nog lekkers uit van Alan Walker & Daya, Beirut, Raphaël, Isabelle Adjani & Benjamin Biolay, Peggy Gou & Lenny Kravitz, Johnny Jane en uit eigen land The Bony King Of Nowhere, Warhaus feat. Sylvie Kreusch, Témé Tan, The Magician, Girls In Hawaii, Lost Frequencies en Mickael Karkousse.

Dua Lipa releaste deze week het heel aanstekelijke ‘Houdini’ als eerste single van haar in 2024 te verschijnen derde album. Ze kondigde eerder aan dat ze een andere richting wil inslaan en meer 70’s psychedelica in haar muziek wil brengen. Ze riep de hulp van Tame Impala’s Kevin Parker in en dat hoor je ook een beetje, zeker in het tweede deel van het nummer. Al bij al is het verschil met de eerdere hits van de popprinses niet zo groot, al vind ik het zelf wel beter klinken. De invloed van Tame Impala had wat mij betreft nog groter mogen zijn, maar het nummer is catchy as hell en zal de charts wellicht weer domineren de volgende maanden.

De Noors-Engelse DJ Alan Walker bracht deze week zijn nieuwe plaat ‘Walkerworld’ uit. Normaal ben ik niet meteen fan van zijn werk, maar de nieuwe single ‘Heart over mind’, met zangeres Daya, vind ik wel een sterk pop/dance nummer. Het gaat over de turbulente strijd in een relatie tussen het volgen van emoties en het nemen van rationele beslissingen, met daarbij ook het al dan niet weerstaan aan verleiding en de gevolgen daarvan op het welzijn op lange termijn.

Met meer dan 30 top 40-noteringen is Suede een van mijn lievelingsgroepen. Vooral in de hoogdagen van de Britpop en hun topalbum ‘Coming up’ in 1996 was ik er dol op. Uit die plaat wist de band 5 singles in de Britse top 10 te duwen, wat toch ontzettend ongewoon is voor een rockgroep. Nummers als ‘Beautiful ones’, ‘Animal nitrate’ en ‘Trash’ klinken ook nu nog steeds supergoed en ik was dan ook blij dat ik de band van Brett Anderson vorige zomer nog eens aan het werk zag op Live /s Live in Antwerpen. Het was snikheet en de band zag duidelijk af van de hitte, maar helaas vond ik het allemaal niet erg goed klinken. Wat de groep sinds zijn comeback in 2013 uitbracht, vind ik nogal wisselvallig, maar de nieuwe single ‘The sadness in you, the sadness in me’ mag er zeker zijn, wat mij betreft.

Er kwam deze week ook nog lekkers uit van Beirut, Raphaël, Isabelle Adjani & Benjamin Biolay, Peggy Gou & Lenny Kravitz, Johnny Jane en uit eigen land The Bony King Of Nowhere, Warhaus feat. Sylvie Kreusch, Témé Tan, The Magician, Girls In Hawaii, Lost Frequencies en Mickael Karkousse.

1DUA LIPAHoudini
2ALAN WALKER & DAYAHeart over mind
3SUEDEThe sadness in you, the sadness in me
4BEIRUTHadsel
5RAPHAËLL’espoir
6THE BONY KING OF NOWHEREAlmost invisible
7WARHAUS FEAT. SYLVIE KREUSCHPopcorn
8ISABELLE ADJANI & BENJAMIN BIOLAYIl ne manque plus que tu me manques
9PEGGY GOU & LENNY KRAVITZI believe in love again
10JOHNNY JANEAttitude
11TEME TANUn grand plat de riz
12BEAR’S DENImitation
13MANUEL CARRASCO & CAMILOSalitre
14AURORAYour blood
15LP GIOBBI, REDFIELD & DJ RAEWaiting
16DAFT PUNKMotherboard (Drumless edition)
17OLIVIA RUIZLa réplique
18MORGAN SULELEDagene
19FAR FROM SAINTSThe weather left to go
20LEONDirt
21FYR OG FLAMMEJulekys
22FOLLYAAmi/odi
23THE MAGICIAN & A-TRAK FEAT. GRIFF CLAWSONLove on you
24CASSÖ & RAYE FEAT. D-BLOCK EUROPEPrada (Oliver Heldens remix)
25ANYMA & ARGY FEAT. MAGNUSHigher power
26ARLO PARKSJasmine
27ASHUsual places
28GIRLS IN HAWAIIShaped bee bed
29PALACEMake you proud
30ETHELPixie dust
31EAH JESpringer
32PILAndre venner
33LOST FREQUENCIESAll stand together
34ÖWNBOSS, TOBY ROMEO & SACHARoad to nowhere
35ALISON GOLDFRAPP & RICHARD XEvery little drop
36MICKAEL KARKOUSSEDancing like a fool
37EDWIN ROSENKontrollverlust
38BLANCOBruciasse il cielo
39SLIMANEMon amour
40NORAH JONES & LAUFEYBetter than snow
41FONSECACanto a la vida
42MIMI WEBBBack home for Christmas
43MÅNS ZELMERLÖWChristmas, Christmas everywhere
44FLEMMING & BOEFChampions League
45OMAH LAYHoly ghost
46SOFI TUKKER, MARI MERENDA & SOPHIA ARDESSOREVeneno
47GABRY PONTE & ONESOLOShining
48POMME_dec carte de Noël
49LOREN KRAMARHollywood Blvd
50PATRICK BRUELJ’l’ai pas fait
51GIUSY FERRERIIl meglio di te
52CHRIS HOLSTENTre sekunder
53ALLAH-LASRight on time
54THE KID LAROISorry
55THE ASTON SHUFFLEOh my god
56NUIT INCOLORELa loi du papillon