‘And then I found you’ van Hooverphonic klinkt erg 90’s en zelfs een beetje dansbaar. Het is een heel fijn popnummer, met een licht pompend ritme en een tof refrein. De vooral in Amerika behoorlijk iconische boysband *NSYNC is terug. Niet dat ik er zelf veel mee had, maar bandlid Justin Timberlake werd daarna toch een indrukwekkende popster. ‘Better place’ is het eerste nummer van het vijftal in twee decennia. Juanes voegde twee nummers toe aan zijn recente plaat ‘Vida cotidiana’, waaronder het mooie ‘La versión en mi cabeza’.  Verder ook Annalisa, Adé, een Paul Woolford remix van Christine and the Queens, Surf Mesa, Fangoria, David Bisbal en George Reid van AlunaGeorge. Uit eigen land is er Pierre de Maere, Charlotte de Witte, Ivy Falls en Salvatore Adamo, 60 jaar na zijn doorbaak met ‘Sans toi ma mie’.

1HOOVERPHONICAnd then I found you
2*NSYNCBetter place
3JUANESLa versión en mi cabeza
4PIERRE DE MAEREMercredi
5ANNALISAEuforia
6ADEJ’me barre
7KRONAN FEAT. MALINA AURAWina
8CHRISTINE AND THE QUEENSTo be honest (Paul Woolford rework)
9GEORGE REIDFeelings
10SURF MESA FEAT. GRIFF CLAWSONRun
11FANGORIAUn vampiro para dos (Tauro remix)
12DAVID BISBALMe siento vivo
13ZACH BRYAN FEAT. BON IVERBoys of faith
14JUNG KOOK FEAT. JACK HARLOW3D
15DUSKYWildfire
16NAPOLEONERomantico noir
17LUCAS & STEVE FEAT. CONOR BYRNEWhat we know
18AUDIO BULLYSAs we step
19ANA MENAMadrid City
20YUKSEKIrresistible
21ENRIQUE IGLESIAS & MARIA BECERRAAsi es la vida
22GAËTAN ROUSSEL FEAT. ADELINE LOVOCrois-moi!
23VOYOUD’amour et d’insouciance
24NATALIA LACUNZAVerdadero
25THE ROLLING STONES FEAT. LADY GAGA & STEVIE WONDERSweet sounds of heaven
26BRUCE SPRINGSTEEN FEAT. PATTI SCIALFAAddicted to romance
27BLACK PUMASMrs. Postman
28BILL RYDER-JONESThis can’t go on
29HYPHEN HYPHENLie!
30HOSHIPuis t’as dansé avec moi
31CLAUDIO CAPEOLes petites gens
32TROPICO FEAT. MAHMOODTelevisione
33SERGIO DALMASonrie porque estás en la foto
34KLARA & JAGJag ska fanga en ängel
35ELIZA ROSETake you there
36MARTIN SOLVEIG & STEFFLON DONI don’t wanna work
37CHARLOTTE DE WITTEHigh Street (Amazingblade remix)
38VTSS & BOYS NOIZESteady pace
39TWO DOOR CINEMA LUBSure enough
40VASCO ROSSIGli sbagli che fai
41IVO MARTINDiese Eine
42PATRICK BRUEL & YCAREOrigami
43DEAN LEWISTrust me mate
44IVY FALLSNot cool
45PINKPANTHERESSMosquito
46ALFASofia </3
47ED SHEERANAmerican town
48U2Atomic city
49ROZALENInevitable
50SALVATORE ADAMOQue m’arrive-t-il?

Voor de zomer verraste Hooverphonic met het frisse ‘Por favor’ en met de nieuwe single ‘And then I found you’ klinkt het trio erg 90’s en zelfs een beetje dansbaar. Het is een heel fijn popnummer, met een licht pompend ritme en een tof refrein. Nog niet zo euforisch als de remix van ‘Lung’, waarvan ik wild was in 1999, maar toch. Misschien kan de groep hiermee een 27ste notering in mijn top 40 halen.

De vooral in Amerika behoorlijk iconische boysband *NSYNC is terug. Niet dat ik er zelf veel mee had, maar bandlid Justin Timberlake werd daarna toch een indrukwekkende popster. ‘Better place’ is het eerste nummer van het vijftal in twee decennia. Het is bovendien de leadtrack van de derde ‘Trolls’-film, waarvoor Justin de hele soundtrack overzag, waarop o.a. ook Troye Sivan en Camilla Cabello te horen zijn. Voor de eerste film nam hij ‘Can’t stop the feeling op’, dat niet alleen bij ons, maar ook in Amerika de grootste hit van 2016 werd. Voor de tweede film koos hij voor ‘The other side’ met SZA, maar dat bleek geen voltreffer. Met *NSYNC klink het weer erg poppy en aanstekelijk en lijkt een hit geboren.

Juanes voegde twee nummers toe aan zijn recente plaat ‘Vida cotidiana’, waaronder het mooie ‘La versión en mi cabeza’.  Op het album, met o.a. het ijzersterke ‘Ojalá’, geeft hij zich bloot met zijn evoluerende kijk op de liefde, zijn huwelijk, zijn familie en zijn land, Colombia, “Ik ben erg opgewonden om dit album met jullie te delen. Dit is een heel belangrijk album voor mij. Ik weet wel dat alle artiesten ‘dit is mijn beste album’ zeggen, maar dit is echt mijn beste album,” liet Juanes optekenen. De zanger won al 27 Grammy’s en Latin Grammy’s.

Annalisa bracht een nieuw album uit, de gedoodverfde nummer 1 in Italië volgende week, en daar hoort ook weer een leuke focustrack bij. Verder ook Adé, een Paul Woolford remix van Christine and the Queens, Surf Mesa, Fangoria, David Bisbal en George Reid van AlunaGeorge. Ook Pierre de Maere lanceerde een volgend nummer uit zijn debuutplaat en we blijven in eigen land met ook nog nieuw werk van Charlotte de Witte, Ivy Falls en Salvatore Adamo, 60 jaar na zijn doorbaak met ‘Sans toi ma mie’.