Na het verrassende succes van ‘Padam padam’ is Kylie Minogue terug met ‘Tension’, het titelnummer van het op 22/9 te verschijnen vijftiende (reguliere) album, uiteraard ook weer een erg dansbaar nummer dat goed blijft hangen. Op 29/9 komt het achtste studioalbum van de Spaanse superster David Bisbal uit. Hij blijkt een andere weg in te slaan. Hij kiest voor een moderner, elektronischer popgeluid en meer ingetogen zang. Er is ook nieuw werk van de Zweedse Laleh, Diodato, Bear’s Den, Emma, Hoshi & Calogero, Tiziano Ferro, Poolside, MIKA, Timbaland feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake en niemand minder dan Agnetha Fältskog. Uit eigen land vind ik Témé Tan het best, maar er is ook nog Absynthe Minded, Lost Frequencies, Jack Vamp & The Castle Of Creep, Kids With Buns, Aure en Tin Fingers.

1KYLIE MINOGUETension
2DAVID BISBALTengo roto el corazón
3LALEHVargtimme
4DIODATOCi vorrebbe un miracolo
5BEAR’S DENLoneliness
6EMMAIniziamo dalla fine
7HOSHI & CALOGERONe saute pas
8TIZIANO FERRO FEAT. J-AXAbbiamo vinto già
9TEME TANLe million
10POOLSIDE FEAT. BEN BROWNINGRide with you
11ANAME FEAT. STEVE SMITHBeautiful world
12MIKAC’est la vie
13FANGORIANo me compensa, no lo vuelvo a hacer, ¿qué gano yo con todo esto? (Futurachicapop remix)
14FREDERICO ROSSIFiore sulla luna
15GUI BORATTOPilgrim
16EX-OTAGOCon te
17AGNETHA FÄLTSKOGWhere do we go from here?
18PUMA BLUEFalling down
19BRUNORI SASLa via com’è
20TIMBALAND FEAT. NELLY FURTADO & JUSTIN TIMBERLAKEKeep going up!
21ADRIATIQUE & WHOMADEWHOMiracle
22CHRISTINE AND THE QUEENSTo be honest (SG Lewis remix)
23KAREN HARDINGWrong places
24BEIRUTSo many plans
25SLOWDIVEAlife
26DE PALMASPersonne
27MAYER HAWTHORNEFor all time
28ABSYNTHE MINDEDJokes and curses
29GRIFFVertigo
30CLAIRE RICHARDS & ANDY BELLSummer night city
31LE YOUTH FEAT. EMMETalking like that
32ZAOUIDestin
33SZASnooze
34JORJA SMITHFalling or flying
35ALIOCHA SCHNEIDERL’autre
36MALUAusente
37FLORENT MARCHETLevallois
38RY XLençóis (love me) (Notre Dame remix)
39POPADéjà vu
40SOFIA KOURTESISVajkoczy
41LOST FREQUENCIES & TOM GREGORYDive
42TIËSTO, 21 SAVAGE & BIABoth
43KAMELEN & BRANCOBoys I D blå
44MÅNESKINHoney (are u coming?)
45JACK VAMP & THE CASTLE OF CREEPAngels
46RACOONNickel for goodbye
47NUIT INCOLORECrush
48BOSSEAll-time-favourite
49VANCOUVER SLEEP CLINICHold me like a summer
50MECNAUn altro universo
51ANGELICASOS
52DIEGO TORRESMejor que ayer
53MARK FORSTERLego
54KIDS WITH BUNSHow bad could it be
55AUREDans la plaine
56TIN FINGERSMisstep
57NICKI MINAJLast time I saw you
58GABRY PONTEEasy on my heart
59TOBY ROMEO & DECLAN J DONOVANAlive

Kylie Minogue is op dreef. ‘Padam padam’ werd een verrassende hit en is bij ons na meer dan drie maanden nog steeds aan een opmars op de radio en in de hitparade bezig. Deze week bracht ze ‘Tension’ uit, de opvolger en meteen ook het titelnummer van het op 22/9 te verschijnen vijftiende (reguliere) album. Het is (uiteraard) weer een erg dansbaar nummer geworden, dat goed blijft hangen en met een plezante clip vol verschillende Kylies best opvalt. Het nummer doet uitkijken naar het nieuwe album van de Australische queen of pop, die in Engeland ondertussen net als Cher, Diana Ross en Lulu een top 10-hit in vijf verschillende decennia scoorde.

In 2002 werd David Bisbal tweede in Operación Triunfo, de Spaanse versie van Star Academy en Idool. Nadien werd hij zowat de grootste Spaanse ster en wist hij ook een indrukwekkende carrière in Latijns-Amerika uit te bouwen. In Duitsland scoorde hij een top 10-hit met ‘Silencio’, de originele versie van ‘Jij bent zo’, waarmee Jeroen van der Boom bij ons de eerste plaats haalde. Door het succes van de Nederlandse versie was hier helaas geen ruimte voor de originele versie. Bij mij haalde Bisbal 41 keer de top 40, al maakte hij geen brokken meer sinds ‘Diez mil maneras’ en ‘Culpable’ in 2014. Op 29/9 komt zijn achtste studioalbum uit, ‘Mi siento vivo’. De superster blijkt een andere weg in te slaan. Hij kiest voor een moderner, elektronischer popgeluid en meer ingetogen zang. De eerste single wordt zeer goed onthaald en hoewel het nummer verraderlijk simpel lijkt, klinkt het aanstekelijk en is het voor mij alvast het beste dat hij sinds 2014 heeft uitgebracht.

De Zweedse Laleh is terug met een sterke nieuwe single ‘Vargtimme’, ‘het uur van de wolf’.  Ze werd ‘s nachts vaak wakker en ze maakte er een gewoonte van het venster te openen en naar de maan te kijken. Zo deed ze inspiratie op voor dit nummer dat gaat over opnieuw beginnen, vergeven en vergeten, al wil ze dat iedereen, die ’s nachts naar de maan zit te turen, er zijn eigen verhaal in vindt. Sinds ze het nummer schreef, beweert ze ook beter te slapen…

Ook Diodato, Bear’s Den, Emma, Hoshi & Calogero, Tiziano Ferro, Poolside, Mika, Timbaland feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake en niemand minder dan Agnetha Fältskog brachten nieuwe singles uit deze week. Uit eigen land vind ik ‘Le million’ van Témé Tan het best, maar er is ook nog Absynthe Minded, Lost Frequencies, Jack Vamp & The Castle Of Creep, Kids With Buns, Aure en Tin Fingers.https://www.youtube.com/watch?v=4pWwiY0K75M