Ray LaMontagne is terug met een knaller die de vele prachtige nummers uit zijn twintigjarige carrière in herinnering brengt. ‘Broken sky’ klinkt nostalgisch en ontroert, precies zoals ik de net vijftig geworden singer-songwriter uit New Hampshire graag heb. The Chemical Brothers brengen op 8 september ‘For that beautiful feeling’ uit, hun tiende volwaardige album. Voor de zanglijnen op de nieuwe single doen ze na ‘Wide open’ in 2015 nog eens beroep op Beck. The Killers komen aanzetten met ‘Your side of town’. De meningen zijn duidelijk verdeeld, ze klinken erg poppy en dansbaar en daar blijkt niet iedereen blij mee. Ik vind de single nochtans best wel te pruimen. Calogero dropte een derde nummer in aanloop naar zijn nakende negende album en er zijn ook nieuwe songs van The Slow Show, Joel Corry, Black Pumas, Pascal Obispo en Selena Gomez. Uit eigen land komt Noémie Wolfs aanzetten met een interessant nummer van bijna acht minuten en zijn er ook Camille, Caspar Auwerkerken en Alex Germys.

1RAY LAMONTAGNEBroken sky
2THE CHEMICAL BROTHERS FEAT. BECKSkipping like a stone
3THE KILLERSYour side of town
4CALOGERODénouement heureux
5THE SLOW SHOWLearning to dance
6ZAR PAULOKlap for faedrelandet
7HVMEWaste your love
8JOEL CORRY, MK & RITA ORADrinkin’
9NOEMIE WOLFSLonely heart
10LOUTA & ELSA Y ELMARDiamante
11MICHELLE ULLESTADAlle jeg kar elsket
12BLACK PUMASMore than a love song
13CAMILLEMagie
14RIVA STARRHow it feels
15BASELØSFlytilstand
16LE MUNICIPALVolevo solo parlarti
17VICTOR LEKSELLNatten blit till dag
18PASCAL OBISPOLe beau qui pleut
19BLANCO WHITESilver beaches
20CASPAR AUWERKERKENAbloom
21SELENA GOMEZSingle soon
22D.O.D & JAX JONESNeed you now
23BOMBAY BICYCLE CLUBI want to be your only pet
24OMDBauhaus staircase
25ARIZONAHanging on
26ADELINE LOVOEnvie
27ABBY ROBERTSImposter syndrome
28JONATHAN WILSONThe village is dead
29MITSKIHeaven
30BDRMMWe fall apart
31MIKEL ERENTXUNFlores y café
32BEBEL GILBERTOAdeus América
33ILSE DELANGEQuiet
34DAÐI FREYRIf you want to
35AITANA & REIS BMiamor
36SOPHIE ELLIS-BEXTORBeyond the universe
37BURNA BOY FEAT. DAVECheat on me
38LOUIS JARTOTykke dreng
39EDEN MUNOZ, FUERZA REGIDA & LOS TUCANES DE TIJUANALa tierra del Corrido
40TARKANHep birlikte milli takim
41MOCHAKKJealous
42AQUARIYAZTonight
43BEN GERRANS & EVEnglish lad
44CAMEO BLUSH FEAT. YUNE PINKUOut there
45TEENAGE FANCLUBBack to the light
46THE PAPER KITESJune’s stolen car
47LOUISE ATTAQUEGrazie
48MILEY CYRUSUsed to be young
49TWSTCatch me (beautiful fall)
50DEEPEND FEAT. JULIAN PERRETTAAll good
51FRANKY RIZARDOLove seeking
52DISCO LINES & AYOKAYI got you
53ICARUSDominoes
54AL GREENPerfect day
55GOLDKIMONOHello
56BLAS CANTO & YADAMEl perdedor
57ALEX GERMYS FEAT. OUMNIAOn and on
58NOTHING BUT THIEVESTomorrow is closed

Na Sufjan Stevens vorige week is deze week ook Ray LaMontagne helemaal terug met een knaller die de vele prachtige nummers uit zijn twintigjarige carrière in herinnering brengt: ‘Trouble’ en ‘Hold you in my arms’ (2004), ‘Be here now’, ‘Can I stay’ en ‘Till the sun turns black’ (2007), ‘Let it be me’ en ‘I still care for you’ (2009), ‘Ojai (2014) en ‘We’ll make it through’ (2020). Ik luister heel vaak naar zijn songs en het is zo jammer dat hij nooit optreedt in Europa. Voor de nieuwe single maakte zijn zoon Tobias de clip en dat is niet voor het eerst. ‘Broken sky’ klinkt nostalgisch en ontroert, precies zoals ik de net vijftig geworden singer-songwriter uit New Hampshire graag heb.

The Chemical Brothers brengen op 8 september ‘For that beautiful feeling’ uit, hun tiende volwaardige album. Voor de zanglijnen op de nieuwe single doen ze na ‘Wide open’ in 2015 nog eens beroep op Beck. Net als ‘No reason’ een paar maanden geleden klinkt ook ‘Skipping like a stone’ zeer goed, vind ik. Ik ben benieuwd of ze er nog de verdiende aandacht voor gaan krijgen, want dat viel helaas bij ‘No reason’ erg tegen. Beck zegt alvast de volgende mooie woorden over het Britse duo: “The Chemical Brothers hebben een grote voorliefde voor exploratie. Hun platen lijken je altijd naar verschillende plaatsen te brengen. Ze zitten op een zeer bijzondere plek tussen de verschillende tijdperken van elektronische muziek en dj-cultuur. Het is alsof ze op een unieke manier met één voet in meerdere decennia tegelijk staan en ze blijven jaar in jaar uit fantastische dingen maken en hun indrukwekkende oeuvre verrijken.”  

The Killers zijn volop op tournee en sloten onlangs ook Pukkelpop af. Nu komen ze aanzetten met een nieuwe single, ‘Your side of town’. De meningen zijn duidelijk verdeeld, ze klinken erg poppy en dansbaar en daar blijkt niet iedereen blij mee. Ik vind de single nochtans best wel te pruimen. Uiteindelijk hebben ze vroeger ook al sterke remixes van hun rocknummers uitgebracht zoals The Thin White Duke remix van ‘Mr. Brightside’ in 2005, de Pet Shop Boys remix van ‘Read my mind’ in 2007 en de Jacques Lu Cont remix van ‘Boy’ in 2022. Ik heb het altijd leuk gevonden dat The Killers zich ook op de dansvloer wagen, zoals bijv. ook Depeche Mode dat doet. De nieuwe single zweeft op synths, de zang van Brandon Flowers is vervormd, het refrein ligt heel gemakkelijk in het gehoor en de productie van Stuart Price is top, vind ik.

Calogero dropte een derde nummer in aanloop naar zijn nakende negende album en er zijn ook nieuwe songs van The Slow Show, Joel Corry, Black Pumas, Pascal Obispo en Selena Gomez. Uit eigen land komt Noémie Wolfs aanzetten met een interessant nummer van bijna acht minuten en zijn er ook Camille, Caspar Auwerkerken en Alex Germys.