1TOVE LOElevator eyes
2THE KOLORSItalodisco (+ Joe T Vannelli & Cristian Marchi remix)
3DANIEL KVAMMENEndelaus sommar
4JONATHAN FLOYDIntensjoner
5DEPECHE MODESpeak to me (HI-LO remix)
6TOUT VA BIENRunning
7THOMAS STENSTRÖMSolen
8HOT CHIP FEAT. YUNE PINKUFire of mercy
9FRED AGAIN.. & OBONGJAYARAdore u
10KUNGS & SHADOW CHILDChanges
11YOUNOTUS X SHIFT K3Y FEAT. NORMA JEAN MARTINEComing home
12WHITNEYKansas
13ILLUMININEEunoia’s theme
14ANISH KUMARNobody else will do
15THE SUBSEmerge
16BABY QUEENAll the things
17JAMES BAYGoodbye never felt so bad
18D4VDWorthless
19BENNY SINGSWait for the summer
20BINGO PLAYERS X STADIUMX FEAT. GEMAINEGood times
21FISHER FEAT. KITA ALEXANDERAtmosphere
22DUSKY X DENHAM AUDIOEverything I do
23MARKUS SCHULZ & SARAH DE WARRENLight on
24SIGRIDThe hype
25SLOWDIVEThe slab
26BLONDE REDHEADBefore
27THE LAST DINNER PARTYSinner
28BOYGENIUSSatanist
29LEISUREBack in love
30ENGLANDOHead up high
31ALEX ADAIRUs again
32ARMIN VAN BUURENSpace case
33BAAUER<3<3<3
34BISCITSDo you feel it
35IVY WHY FEAT. BREVIN KIMDripping

Eerlijk gezegd vond ik het deze week een eerder zwakke releaseweek. Het aantal nummers dat ik de moeite vond, ligt een stuk lager dan gewoonlijk, maar er zijn ook geen echte toppers bij, vind ik. Maar goed, er zijn natuurlijk wel meer dan degelijke songs uitgekomen. Zo is er bijv. ‘Elevator eyes’ van de Zweedse Tove Lo. Na ‘Habits’ in 2013, dat een jaar later in een remix als ‘Stay awhile’ een grote hit werd, bracht de popprinses nog wel een paar toffe singles uit zoals ‘Out of mind’, ‘Not on drugs’ en ‘Moment’, maar de laatste jaren vond ik haar nummers eerder middelmatig. De zangeres loste deze week een extended edition van haar recente album ‘Dirt femme’ en de nieuwe single is wat mij betreft het beste wat ze sinds lang heeft gemaakt. Op het zwoele nummer zingt ze over een sexdate tijdens een vakantie, waarbij de titel ontleend wordt aan de manier waarop de ogen van de andere persoon op en neer dwalen over Tove’s lichaam.

In mei verscheen ‘Italodisco’, een aanstekelijke meezinger van The Kolors. Ik heb het nummer toen wel even opgenomen in mijn lijst, maar ondertussen staat het al een halve zomer op 1 in Italië en is het ook aan een veroveringstocht van Europa begonnen. De groep brak in 2015 door na het winnen van de populaire talentenjacht Amici di Maria De Filippi. De jongens scoorden meteen een grote hit in het Engels, maar de nummers daarna deden het minder goed. In 2018 schakelden ze over op het Italiaans en namen ze succesvol deel aan San Remo. Daarna volgde nog een hit met Elodie, maar ‘Italodisco’, met een leuke knipoog naar Righeira’s ‘Vamos a la playa’, overtreft al hun eerdere successen ruimschoots. Ook mede dankzij de toffe remixes van Joe T Vannelli en Cristian Marchi geef ik het nummer graag een nieuwe kans.

Er verschenen ook twee toffe Noorse nummers. Er is enerzijds de nieuwe jonge popheld Jonathan Floyd met een zeer persoonlijk nummer over afgelopen relaties en verraad, en anderzijds Daniel Kvammen die al een paar jaar als een van de belangrijke Noorse popzangers te boek staat en met een nummer over de nazomer uitpakt.

Vervolgens maakte Oliver Heldens onder zijn pseudoniem HI-Lo een remix van ‘Speak to me’ van Depeche Mode, is er nieuw werk van Thomas Stenström, Hot Chip, Fred again… en Kungs, en kwamen er interessante lokale singles uit van Tout Va Bien, Illuminine, The Subs en IVY WHY.