Al Bano & Romina Power – Felicità (1982)

Al Bano & Romina Power - Felicità

Romina Power, dochter van Hollywood-legende Tyrone Power, en de uit Brindisi afkomstige Al Bano Carrisi leerden elkaar in 1967 kennen op de set van de film ‘Nel Sole’. Al Bano scoorde vervolgens een grote hit met het themanummer van de film, haalde ook de vijf volgende jaren nog een aantal hits binnen en nam een paar keer deel aan San Remo. Het koppel wilde echter als duo verder. In 1970 scoorden ze een hit, maar daarna werd het wachten op ‘Dialogo’, een grote hit in 1975. Daardoor mochten ze het jaar nadien met ‘Noi lo rivivremo di nuova’ naar het Eurovisiesongfestival. Het nummer flopte volledig in Italië, maar werd in de Franse versie wel een verrassende top 3-hit in Frankrijk en Wallonië, waarna ze zich een tijdje met een aantal hits op Frankrijk richtten. 

In Italië braken ze in 1981 definitief door met ‘Sharazan’, dat ook bij ons een hit werd en hen ook vooral in Duitsland sterk lanceerde. In 1982 namen ze voor de eerste keer samen deel aan San Remo. ‘Felicità’ werd tweede, werd een nummer 1-hit in Italië en een, in vergelijking met Riccardo Fogli, grotere hit in Europa. In 1984 wonnen ze San Remo met ‘Ci sarà’ en in 1986 mochten ze nog eens naar het Eurovisiesongfestival, maar hielden ze er geen hit aan over.

In 1994 verdween één van hun dochters spoorloos in New Orleans, een zaak die nooit werd opgehelderd. Het zou in 1999 leidden tot de scheiding van het koppel. Al Bano, ondertussen ook een erg succesvolle wijnboer, ging vervolgens weer solo verder en nam nog tot 2017 geregeld deel aan San Remo. Vanaf 2013 kwamen ze nog een paar keer samen voor een jubileumtoer en speciale gastoptredens op San Remo.


Extra clips: